nieuws

Feyenoord beveiligt van Marwijk

augustus 12-08-marwijk.rm
ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft maatregelen getroffen om Feyenoord-trainer Bert van Marwijk en zijn gezin te beschermen. Wat voor maatregelen wil de politie niet zeggen.
Van Marwijk ontving begin augustus een dreigbrief met daarin enkele patronen. Een paar dagen later ontving TV Rijnmond een brief waarin de bedreigingen werden bevestigd.
Als aanleiding voor de bedreiging worden in de brief de spreekkoren tijdens de open dag van Feyenoord genoemd. Het stuk is ondertekend door de harde kern van Ajax, maar volgens de politie staat niet vast dat Ajaxieden iets met de bedreiging te maken hebben.
Feyenoord heeft geschokt gereageerd en heeft nu dus maatregelen getroffen. De club is boos op PvdA-kamerlid Van Heemst dat naar aanleiding van de spreekkoren opriep tot sancties tegen Feyenoord. Van Heemst had moeten weten dat de ophef tot zulke gevolgen kon leiden, aldus Feyenoord-manager Swart.
Het is de tweede keer in korte tijd dat een coach uit het betaald voetbal wordt bedreigd. Aan het einde van het vorig seizoen overkwam de voormalige coach van Sparta Frank Rijkaard hetzelfde.
kijk naar het verslag van TV Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl