nieuws

Zoon Van den Herik aandeelhouder van Fiorentina

ROTTERDAM - Joeri van den Herik, zoon van de voorzitter van Feyenoord, moet de redding van Fiorentina worden. De noodlijdende Italiaanse club maakte vrijdag bekend dat Van den Herik tot januari 2003 in totaal zo'n 13 miljoen euro in Fiorentina steekt. De geldschieter wordt ook bestuurslid.
Van den Herik en Fiorentina-eigenaar Cecchi Gori werden het donderdagavond in Rome eens over de inbreng van de Nederlander. Van den Herik presenteert op de komende bestuursvergadering zijn plannen voor de mogelijke nationale en internationale groei van de club. De zoon van de voorzitter van Feyenoord wordt al op de tribune verwacht tijdens de wedstrijd tussen Fiorentina en AS Roma.
De nieuwe voorzitter van de Italiaanse club wordt Ugo Poggi. De huidige preses, filmbaas en ex-senaatslid Cecchi Gori, wordt verweten de club naar de financiële afgrond te hebben geleid door grote sommen geld uit de clubkas te ,,lenen''. Het noodlijdende Fiorentina moest de afgelopen maanden een aantal belangrijke spelers verkopen. Zo vertrokken de sterren Rui Costa en doelman Toldo. Cecchi Gori, die ook voor verkiezingsfraude wordt vervolgd, behoudt wel het meerderheidsbelang in Fiorentina.
De grote investering van Joeri van den Herik is niet geheel zonder risico. De rechtbank van Florence buigt zich momenteel over de financiële situatie van de club. Fiorentina loopt de kans failliet te worden verklaard. De uitspraak van de rechtbank wordt op 15 februari verwacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl