nieuws

'Achterdeur Kunsthal niet goed afgesloten'

kunsthal
kunsthal
ROTTERDAM - De inbrekers die zeven schilderijen weghaalden uit de Kunsthal hebben de achterdeur van het museum met de zogenoemde 'flippermethode' geopend. Dat hebben beveiligers van het museum tegen dagblad Metro gezegd.
Bij de flippermethode wordt een hard stuk buigzaam plastic tussen de deurpost en de deur gestoken, om zo het dagschoot van het slot terug te drukken. De truc werkt alleen als de deur niet op het nachtslot zit.

Vragen

De lezing van de bewakers zou verklaren waarom er geen braaksporen zijn gevonden, maar roept ook nieuwe vragen op. Het is bijvoorbeeld onduidelijk waarom de deur niet op het nachtslot zat. Kunsthal en politie hebben nog niet op het verhaal gereageerd.
Ook bewakers die vrijdagmorgen bij de Kunsthal aanwezig waren, wilden niks kwijt over de 'flippertheorie'.

Insluiting

Een verhaal in het AD van vrijdag maakt duidelijk dat in de Kunsthal eerder problemen met de beveiliging zijn geweest. Twee mannen werden er afgelopen zomer ingesloten doordat ze over het hoofd waren gezien.
De twee zaten een tijdje vast en riepen om hulp. Toen die niet kwam, besloten ze de nooddeuren van de tentoonstellingszaal open te maken. Het alarm ging af, maar volgens de bezoekers kwam ook toen niemand naar de deur toe. De Kunsthal bestrijdt dat en stelt in de krant dat suppoosten binnen één minuut ter plaatse waren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl