(advertentie)

Voedselbank trouwt twaalf stellen

Voedselbank Nederland beweegt zich op de huwelijksmarkt. Op 12-12-12 om 12 uur 's middags treden op 12 verschillende kasteellocaties geheel gratis 12 uitverkoren voedselbankklanten in het huwelijk.

De Rotterdamse Voedselbank had voor de provincie Zuid-Holland een verliefd stel uit Rotterdam gevonden om te trouwen, maar met deze mensen gaat het even niet goed. Ze zitten momenteel in een afkickkliniek. "Maar het is zo'n mooi stel, dus wanneer ze uit de kliniek komen, ergens volgend jaar, krijgen ze als beloning alsnog een bruiloft van ons. Ze verdienen een mooie dag", aldus Clara Sies van de Voedselbank.

Een stel uit Zoetermeer wordt nu getrouwd op 12 december 2012.

foto: Jose Luis Mieza Photography

Audio: Voedselbank trouwt twaalf stellen

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Is dat nu wel verstandig. Zitten in de afkik. En dan trouwen. Samen slapen is neuken en kindje. En dan??? lukt het niet. Weer de belasting betaler. Kap er eens mee.

En nou nog eens wat.Voedselbank. Waar bemoeien jullie je eigenlijk mee het is niet jullie taak. Of ruiken jullie geld.

dat wil ik ook wel eens weten, waar het geld vandaan komt om deze huwelijken van te betalen? geef eens uitleg!!

Wat doet een stel uit Zoetermeer bij de voedselbank Rotterdam?

Die komem als zovelen regelmatig met de auto, waar ze blijkbaar wel geld voor hebben om hun portie op te halen.

@ cornelis volgens mij staat er voedselbank zuid holland er zal er vast ook 1 in zoetermeer zitten denk je niet?

Neem me niet kwalijk bi.

en het bruids diner? komt dat in dozen van de voedselbank? hoe romantisch.

De Rotterdamse voedselbank had een stel gevonden, maarf die zitten even in een afkickkliniek. die besteedden dus hun geld aan ander voedsel.
En nu is er een stel uit Zoetermeer gevonden:wist niet dat dat een deel van Rotterdam was, maar ja in dit land kun je alles verwachten.

Conclusie is wel, dat dit het inluiden is van de ondergang van de voedselbank: je gebruikt, hebt geen geld meer, dan naar de voedselbank. Oh, wat zielig allemaal. Echter, zo werkt dat niet.

niets aan toe te voegen....

Leuke reacties van gefrustreerde mensjes. :)

@Mark (Rotterdam) 04-09-2012 | 17:59
Bent u ook gebruiker en klant van de voedselbank?

Ach daar ga je weer ..............

zijn genoeg andere mensen die niet bij de voedselbank zitten maar ook willen trouwen maar daar geen geld voor hebben
WAAR kunnen deze terecht.

Sorry om het te zeggen, maar dan moet u bij Aboutaleb zijn, die deelt misschien ook gratis trouwen uit op een rondvaartboot voortgedreven op stookolie vermengd met chemisch afval, de huwelijksnacht met uitzicht op Odfjell met als diner schapenogen met couscous en als klap op de vuurpijl een snuifje coke, net in beslag genomen uit de Dominicaanse republiek.
Er is echter een voorwaarde: komt u uit Zuid mes thuislaten aub, want begrafenis is niet in begrepen.

mooi plaatje wat jij schetst!!
maar, wat doe jij zelf om de samenleving naar een beter nivo te brengen??
stemmen op blonde Dolly?

ik heb helemaal geen mening over bovenstaand artikel want ik zit zelf gelukkig niet in zulke vreeselijke omstandigheden dat ik gebruik zou moeten maken van de voedselbank!
ik heb respect voor de "vrijwilligers" die de voedselbank runnen en zo mensen die in nood zijn nog enizinds helpen!
(ik heb beslist GEEN respect voor een ieder die vanuit zijn luie stoel hier steeds maar domme vooroordelen spuien over ieder onderwerp en steeds maar mensen veroordelen met een vooringenomen mening!).

In nood zijn kan op verschillende manieren worden uitgelegd: er zijn mensen,die echt in nood zijn en op elke wijze geholpen moten worden, er zijn ook mensen in nood, die het ook gedeeltelijk of geheel aan zichzelf te danken hebben, moeten ook geholpen worden, maar op andere wijze.

@pluk (vandefletgeplet) 04-09-2012 | 18:52
Verder begrijp ik niet wat uw woorden "blonde dolly" hiermee te makem hebben, deze woorden zijn voor uw rekening.

wat ik o.a. bedoel te zeggen is: verontrust zijn mag geen doel op zich worden (blonde dolly!).
ik heb ook mijn zorgen maar: als wij allemaal alleen maar roepen dat alles verkeerd gaat en als het er op aan komt geen poot uitsteken om iemand te helpen of nog erger: de andere kant opkijken als iemand de wet overtreed e.d., dan zal er voorlopig niet veel veranderen!

"de maatschappij dat bent jij"!

waarom moet je Zuid er nou weer bijslepen, de afgelopen 24 uur is er geen moord meer gepleegd, slapende honden niet wakker maken hoor.

Sorry Dennis

Kake

Een verheugende mededeling: het bestaat nog!
Even gegoogeld voor je.
Op alle woensdagen, schrik niet: rond 09.00u 'smorgens, alleen in
Rotterdam-Coolsingel, ook om 09.50u.
Lokaties: Coolsingel, Hillegersberg, Hoogvliet, Kralingen/Crooswijk
en Overschie.
Mocht je plannen hebben, veel geluk gewenst!

Zodra wie dan ook iets geeft aan iemand die niets heeft, dan beginnen er allerlei mensen meteen te kraaien van: "En ik dan?" en: "Van mijn belastingcenten."
Het lijkt wel een stel kleine kinderen die elkaar niets gunnen. Krijgt de een nieuwe schoenen, beginnen de anderen meteen dat ook iets willen.

hallo er zijn bij iedere gemeente dagen waarop gratis getrouwd kan worden zo niet zeer goedkoop, dan maar geen feestje het gaat tenslotte om het papiertje niet waar?

Wedden dat de helft nog geeneens willen trouwen? Dan worden ze nl. gekort op hun uitkering..

Maar dan kunnen ze wel weer terecht bij de voedselbank....

En zo is de cirkel weer rond...!

wel leuk bedacht trouwens die 12-12-12, het is de laatste kans deze eeuw, een dertiende maand bestaat niet.

Een dertiende maand bestaat wel, maar niet als je bij de voedselbank "loopt".

Nee hoor. Volgend jaar wordt 11-12-13 weer de populaire datum. Daarna wordt het ff moeilijk :-)

da's waar, als je werkt heb je een dertiende maand.

Ik heb ooit een documentaire gezien over de voedselbank. Een DEEL van de mensen die daar komen halen hun voedselpakket op in een BMW. Kan iemand mij uitleggen hoe iemand die bij de voedselbank loopt een BMW kan betalen, terwijl ik met mijn baan slechts een heel oud Peugeotje kan betalen? Verder zag ik de inhoud van de koelkast van deze mensen. Dat was genoeg voor een heel weeshuis. Wanneer is de voedselbank weer voor de mensen waarvoor deze ECHT bedoeld is??? Het is trouwens onzin dat trouwen alleen voor de rijken is. Wij hebben ook heel weinig geld en onze gehele bruiloft kostte nog geen 600 euro (incl. trouwen, ringen, kleding en feest). Als je graag wilt trouwen moet je sparen. Dat hebben wij ook gedaan.

Het is misschien niet de bedoeling,maar ik word helemaal vrolijk van jullie.Lees het geheel maar eens na,wedden dat jullie moeten lachen?
En dat is goed want ondanks alles hebben jullie toch een heerlijk gevoel voor humor.
En geloof me,lachen mag,lachen moet,lachen heb je allemaal nodig
ondanks alle ellende en hufterigheid op deze wereld.

De initiatiefnemer heeft dit bedacht, omdat ze elk jaar iets maatschappelijks wil doen. Dit jaar is dit in teken van 12-12-12. Clara van de voedselbank en Joanne van ontdekeenkasteel.nl (initiatiefneemster) hebben contact gehad en zo is de samenwerking begonnen. Het zijn 12 bruidsparen uit de 12 provincies, die trouwen dan op 12-12-12 om 12 uur. Alles wordt gesponsord door bedrijven zowel uit de regio als landelijk. Dus niets van jullie belastinggeld! Natuurlijk kan je op goedkope uren trouwen, maar daar gaat het nu niet om. De mensen zijn allemaal gescreend door de voedselbank. Ik hoop voor de negatievelingen dat ze nooit of te nimmer daar hoeven aan te kloppen. En in dit land kan iedereen de kans erop lopen om even (hopelijk tijdelijk) in de financiële problemen te zitten en dan hoeft het niet eens eigen schuld te zijn. Al met al een mooi initiatief. En wil je er meer over weten? Kijk dan op www.ontdekeenkasteel.nl,

Joanne en Clara: mooi gebaar naar de maatschappij, ga zo door!