(advertentie)

Vestia schrapt meer banen, hoofdkantoor naar Delft

Bij de Rotterdamse woningcorporatie Vestia verdwijnen meer banen dan eerder bekend was gemaakt. De corporatie gaat 200 banen schrappen. Dat zijn er 100 meer dan aanvankelijk was aangekondigd.


Bij het bedrijf werken ongeveer 1100 mensen. De banen verdwijnen door het beƫindigen van tijdelijke contracten, natuurlijk verloop en gedwongen ontslagen. Een deel van de werknemers was al noodgedwongen vertrokken.

Volgens Vestia gaat de organisatie veranderen. Zo gaat het bedrijf vrijwel geen bouwprojecten meer uitvoeren. Een deel van het woningbezit wordt aan anderen overgedragen en het bedrijf zal zich meer gaan richten op het beheer van woningen.

Hoofdkantoor naar Delft
Het is bovendien de bedoeling het hoofdkantoor van Vestia te verplaatsen van Rotterdam naar Delft. Het hoofdkantoor zit namelijk in een huurpand en alle huurpanden worden opgezegd. De ondernemingsraad moet nog instemmen met de plannen.

Vorig najaar ging Vestia bijna failliet door speculatie met derivaten. Die moeten beschermen tegen rentstijgingen, maar als de rente daalt, moet het bedrijf bijbetalen.

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

tja en in het nieuws vanmorgen blijkt dat de bestuurders- directeuren van legio woningcorps. nog steeds boven Balkenende norm ligt...jammer maar ik ben ervan overtuigd dat er een hoop flauwekul baantjes zijn bij Vestia... met name in de toplagen; maar jah -- het zullen slechts de broodwerkers zijn die het zinkende Vestia schip zullen moeten verlaten...

mooi, over een jaar gaan we dat pand aan het Kruisplein kraken en gebruiken als galerie/ expo/ muziek ruimte....

Zijn deze medewerkers dan eigenlijk overbodig -of- gaat de dienstverlening heel erg achteruit?

Een duidelijk voorbeeld dat het graaien gewoon banen kost. Erik Staal ging er met een bonus van ruim 3 miljoen vandoor. Nu gaan er banen verloren.