(advertentie)

RET plaatst nieuw soort servicezuil

Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET plaatst deze week een nieuw soort servicezuil bij metrostation Kralingse Zoom. Die biedt reizigers digitale reisinformatie en klantenservice.

Reizigers kunnen de zuil zelf bedienen en die geeft actuele informatie voor, tijdens en na de reis. Via de zuil kun je ook met medewerkers van de RET praten, folders raadplegen en advies opvragen over een abonnement.

De zuil is een aanvulling: "De RET ziet een verschuiving in informatiebehoefte van print naar digitaal." De komende weken plaatst het vervoersbedrijf dertien servicezuilen in de regio.

De zuilen komen te staan op de grote metrostations in Rotterdam en op grote overstapstations buiten de stad.

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

"De RET ziet een verschuiving in informatiebehoefte van print naar digitaal."

En toch weet ze het niet te regelen dat actuele (ver)storingen eenvoudig met de telefoon zijn op te vragen. Omleidingen wel, maar metro's laten zich zo slecht omrijden.

En als het spoor bijvoorbeeld besneeuwd is, rijden de metro's minder/niet, wat nergens is op te vragen voordat je gaat staan vernikkelen op een perron en je je moet laten verrassen door de omroep(st)er...

En hoelang duurt het voordat de zuil gesloopt is?

Minder echte dienstverlening. Die is te duur. En QBuzz overnemen zorgt ervoor dat mensen die afhankelijk zijn van het OV honderden meters verder moeten lopen op een afstand die al ruim 400 meter was. OV Lansingerland is er - heel netjes gezegd - bijzonder beroerder door geworden. Vooral op zondagen. Kennelijk mag je dan niet meer uit of zo.

De dienstverlening wordt door de RET uitgevoerd in overeenstemming met wat de wil is van de stadsregio. Dus klagen bij de "STADSREGIO". Als U op de site van de stadregio kijkt dan kunt u lezen dat het met ingang van dec. 2013 nog slechter wordt. De eis van 400 meter wordt verruimd naar ca. 1500 meter.

en maar klagen....

Klagen over het geklaag, is ook klagen...

Volgens was het een bevestiging..