(advertentie)

Steeds meer parkeerproblemen rond Keizerswaard

Bewoners van de straten rond Winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam-IJsselmonde ervaren steeds meer parkeerproblemen door winkelend publiek en ondernemers uit het winkelcentrum. Sinds er op en rond het winkelcentrum betaald parkeren is ingevoerd, loopt het volgens de omwonenden de spuigaten uit.

Bewoners ervaren steeds vaker dat ze hun eigen auto niet meer in de straat kunnen parkeren, omdat de parkeerplaatsen ingenomen worden door mensen die geen zin hebben om te betalen voor het parkeren. Ze hebben de problemen inmiddels herhaaldelijk aangekaart bij de deelgemeente IJsselmonde. Het liefst zouden ze gratis parkeervergunningen willen hebben.

Probleem door ondernemers
De deelgemeente erkent het probleem. Volgens deelgemeentebestuurder Wouter Boonzaaijer worden momenteel al metingen verricht om de situatie in kaart te brengen. Volgens hem zorgen met name de winkeliers en hun personeel voor de problemen door hun auto’s in de omliggende straten te parkeren. Hiervoor zou inmiddels een oplossing zijn in parkeergarage van Keizerswaard, maar dit is door de eigenaar van het winkelcentrum nog niet naar de ondernemers gecommuniceerd. Hij zegt er voor te gaan zorgen dat dit alsnog gebeurt.

Gesprekken met buurtbewoners
Als dit gebeurd is, wil hij de situatie nogmaals bekijken door tellingen in de buurten om vervolgens met de bewoners in gesprek te gaan middels brieven en bewonersbijeenkomsten. Dit zou rond de zomervakantie moeten gebeuren. Volgens Boonzaaijer krijgen de bewoners dan de keuze: of iets verder lopen naar de auto òf een betaalde parkeervergunning. Hij hoopt voor het einde van het jaar een beslissing te kunnen nemen.

Pas dan wordt er een advies naar de Rotterdamse gemeenteraad gestuurd, omdat deze beslist over eventueel betaald parkeren in een wijk.

Audio: Steeds meer parkeerproblemen rond Keizerswaard

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Helemaal gek zijn ze hier!! Dus omdat ze geld binnen willen halen van geldspenderende bezoekers van het winkelcentrum (al belachelijk op zich) moeten de bewoners rondom ook maar gewoon gaan betalen omdat ze last ondervinden...echt belachelijk! En maar geld opstrijken...Ik als gewone klant zeg...praat eens met de ondernemers die hun omzet zien dalen en met de klanten die liever naar het Zuidplein gaan dan naar het Keizerswaard wat nu vreselijk achteruit gaat!! Ze moeten de ondernemers en de bewoners tegemoet komen en niet benadelen...!!!

Ja, Charissa het is te gek. Ik woon er ook en het enige wat ze willen doen is heel de buurt betaald parkeren maken. Dat idee was er al 10 jaar terug ook en ze denken het nu als nog voor elkaar te krijgen.

Het is gewoon absurd!

Het zou al een stuk schelen als het personeel en de ondernemers van Keizerswaard zelf met de fiets of ov zou komen. Hoe asociaal is het(en dom) om parkeerplaatsen van je klanten in te nemen?????. Toen boven nog gratis was stond het vol met auto's van ondernemers en personeel. Ja als je dan nu ook die gratis plaatsen in de wijk ga bezetten en je klanten nog verder wil laten lopen moet je niet piepen. Winkeliers xoe hier wat aan?????....

zonder personeel geen winkels open.
Dacht je soms dat het personeel van de winkels er op staan te wachten om elke dag na het werk de parkeermeter van de gemeente te spekken? Reken ff uit 5 dagen per week van 8 tot 18:00

Hallo ik,
Je hebt volkomen gelijk, maar dan moeten jullie werkgevers daar maar voor zorgen. Maar die hebben liever dat jullie in de omgeving overlast-parkeren dan kost het hun niets. Zij kunnen niet verwachten dat de parkeer-problemen in de omgeving nog lang getolereerd zullen worden.
Misschien als jullie de handen ineen slaan dat er wat bereikt kan worden.

Beste klant,
Ik ben het helemaal met je eens, maar niet wat het parkeerdek aangaat daar mochten de personeelsleden /ondernemers NIET parkeren want dat was de opdracht van de winkeliersvereniging. Dat is pas ASO. Misschien is dit nu ook wel van toepassing voor de parkeergarage. Hierover heb ik al diverse keren contact gehad met de voorzitter van de winkeliersvereniging. Die denkt ook alleen maar aan zijn omzet.

Beste Charissa,
Ik moet toch even reageren op jou stukje tekst.
Klanten die liever naar zuidplein gaan dan naar keizerswaard. Dat lijkt mij onwaarschijnlijk want als je moet parkeren in zuidplein ben je tussen de 3 en 4 euro kwijt en je weet nu eenmaal dat Keizerswaard minder winkels heeft dan Zuidplein, dus als je naar Zuidplein gaat en je wilt lekker shoppen dan kan je de parkeerknip flink opentrekken.
Laten de ondernemers van Keizerswaard maar eerst eens kijken naar de overlast die zijzelf en het personeel in de omgeving geven. De oudere mensen kunnen niet eens fatsoenlijk in de buurt van hun huis parkeren omdat al het personeel overal staat. Als ze daar eerst wat aan doen dan wordt het weer een stuk prettiger. Laten ze maar zorgen voor parkeerplekken voor het personeel maar ze zijn te bang dat het hun geld gaat kosten. Ze redeneren zo van, wij hebben geen parkeer-problemen en wat er in de omgeving gebeurd is ons pakkie-an niet. Dit is een van de redenen waarom de mensen niet meer naar Keizerswaard gaan.
En ja Keizerswaard gaat achteruit, je moet alleen maar naar de vloer kijken overal scheuren en verzakkingen. moet je op zondag gann kijken de vuilnisbakken overvol troep op de grond. Dus ze moeten ook maar eens de hand in eigen boezem steken.

Moet eerlijk bekennen dat ik er wel eens de brug voor over reed, lekker winkelen zonder op je klok te hoeven kijen, mooi versplein, fijne poelier... Nu kom ik er niet meer, ga naar Capelle of Krimpen. Niet dat men op de Keizerswaard zal afvragen waar Mevrouw CB is gebleven, maar ik durf toch wel te beweren dat ik niet de enige ben. Grootste etgenis bij betaald parketen is voor mij namelijk niet eens het geld, maar dat gevoel dat je altijd word afgezet als je nniet binnen een bepaalde tijd je kaartje in de automaat steekt. Het onverwacht te lang wachten voor een kassa (of erger, de automaat zelf!) heeft me al zo vaak een uur extra gekost.

Ik schreef hier eerder deze week al iets over parkeerproblemen. Ik heb het gevoel dat men kunstmatig een tekort aan parkeerplaatsen maakt bij winkelcentra. Ooit, werd het betaald parkeren ingevoerd om doorstroming te houden op drukke plekken. Het doel was dus doorstroming, tegenwoordig is het doel de kassa. Feitelijk zou betaald parkeren gewoon onnodig horen te zijn. Ook ik kom niet op winkelcentra waar je moet betalen, voor datzelfde stuk straat waar ik al wegenbelasting voor betaal, dus ik zoek winkels waar ik gewoon gratis kan parkeren. Daarnaast, en dat geldt zeker in Rotterdam, de wijze van betalen is al heel onaantrekkelijk, die klote betaalautomaten met chipknip hoef ik al helemaal niet, ergens een euro in gooien kan nog, maar dat digitaal geld rondstrooien maakt het voor velen heel onaangenaam. Dus ga naar een dorp of buurtwinkel en ontwijk die drukke centra!
En dat in dit verhaal straks een ‘betaalde’ parkeerkaart kunnen krijgen is de wereld op z’n kop! Mensen die in hun eigen wijk moeten gaan betalen omdat kooplustigen komen parkeren? Zijn die ambtenaren wel echt?

Sinds de opening van de Oosterhof/Alexandrium worden er parkeerplaatsen ingenomen door bezoekers in de wijk Ommoord, het gaat vooral om de straten Bolkruid, Benedictuskruid en de zijstraten. Wanneer de bewoners uit deze straten naar hun werk gaan dan worden deze parkeerplekken direct ingenomen door ''vreemden''. Het zal niet lang duren voordat deze zone ook betaald parkeren wordt.

U heeft het over "parkeerplaatsen innemen" in het Bolkruid & Benedictuskruid. Is het hier geen openbareweg en mag iedereen daar parkeren?

Ik ben het met u eens dat de kans groot is dat er in de wijk ook betaald parkeren wordt ingevoerd, want dat heeft ook heel veel opgeleverd langs de Alexanderlaan (ter hoogte van het station en tegenovergelegen ROC) en de P+R parkeerplaats achter de disco. Op deze parkeerplaatsen zie je ook bijna niemand meer parkeren.

Kortom de burgers betalen de "bezuinigingen" van de federale- en lokale overheden.

dit probleem speelt niet alleen bij winkelcentra, ik woon vlak bij de ingang van de voetgangers/fietsers tunnel en ook hier word door "vreemden" geparkeerd omdat het goedkoper is om je auto hier achter te laten en dan te voet of per fiets verder te gaan naar het centrum en als straks dat fijne pretpark open gaat word dit alleen maar erger want die bezoekerts weten ook snel genoeg waar ze gratis hun auto kunnen plaatsen en het is toch van de gekke dat bewoners moeten betalen voor een parkeervergunning ZONDER plaats garantie dit lost het probleem niet op je moet dan als bewoner nog steeds maar afwachten waar je helemaal heen moet rijden voor je eindelijk een plekje hebt

(h)Eerlijk om rond de zomer vakantie tellingen te gaan doen (lekker rustig in de vakantietijd, en zomers pakken mensen ook vaker de fiets), en gesprekken te voeren met bewoners (als het gros op vakantie is ben je snel klaar). Dat is een goed voorbeeld van het mooie beleid waar de gemeente zo goed in is.

Parkeerproblematiek aan de Koninginneweg werd ook besproken cq werden beslissingen in de krant aangekondigt in vakantieperiodes. Tellingen mbt geparkeerde auto's werden gedaan op tijdstippen dat buurtbewoners hun auto's allang ver weg hadden moeten parkeren, omdat de plekken in gebruik waren door schoolleraren, werknemers van Woonbron of bezoekers van de Ki=oninkrijkszaal der Jehovagetuigen die ten tijde van de tel;lingen al weer weg waren. De conclusie was destijds dat het wel meeviel in de woonwijk.

Ik kan u de uitslag van de tellingen en de uitkomst van de gesprekken wel voorspellen: niets aan de hand.

Ik ben daar ook bang voor. Zo doen die halfbakken bestuurders het namelijk al jarenlang. En het dan gek vinden dat ze nergens serieus worden genomen.

Hallo Johan,

Clowns worden toch niet serieus genomen?

Hallo bbuuffie,
Jij hebt ze gelukkig helemaal door.
Het zijn een stel slapjanussen. Bang dat ze door de mand vallen

"Gesprekken met buurtbewoners"??????
Zijn die ook gevoerd bij het invoeren van betaald parkeren. Niet dus. Gewoon maatregel terugdraaien op de manier als die werd ingevoerd. Voordeel: Gaat dan (ambtelijk) ook heel snel.

hoi Cor,

Die zijn toen niet gevoerd want ze moesten nog op inburgeringscursus.
Dus we mogen niet moeilijk doen want dan raken ze van het padje.

Gaat de gemeente ook de 3de schade aan onze auto betalen??? Zal onze verzekering de het nummer van de gemeente ijsselmonde doorgeven om de schade te claimen.
Zal ook gelijk aan de Politie, Brandweer & Ambulance doorgeven dat mochten er calamiteiten in onze straat zijn ze niet de straat in kunnen vanwege het fantastische parkeer beleid.

Niet zo vreemd die problemen. Dat is inherent aan het invoeren van betaald parkeren, mensen gaan wat verder weg staan (gratis) en nemen het extra loopje op de koop toe.
En nu het parkeerdek sinds deze week ook betaald is, zal het op korte termijn nog erger worden.

Betaald parkeren zou mede ingevoerd zijn vanwege de opening van het Maasstad ziekenhuis. Yeah right, alsof mensen 1 km gaan lopen van auto naar ziekenhuis. Dan heb je toch wel een tippel van een stief kwartiertje.

Ik ga de fietsband maar weer eens repareren en dan met de tweewieler boodschapjes doen... het mooie weer komt er (hopelijk) weer aan. :-)

En anders ma t/m do na 18 uur of op zondag wat groter inkopen, maar dat zal natuurlijk niet voor iedereen mogelijk zijn.

Dit probleem hebben wij op het lageland iedereen parkeert zijn/haar in de wijk van .berlagestraat,kramerstraat,mertensstraat,springersraat.
Wij als bewoners kunnen onze auto niet in onze eigen straat pakerem,omdat iedereen de id deze buurt parkeert om naar de oosterhof te gaan.
Er zijn de bij die zetten hun auto ,s morgens neer en halen hem in de avond pas weg.
Wij als bewoners vinden dat hinderlijk,maar de gemeente doet niks aan die parkeeroverlast.

Wou dat we met zn allen is in opstand kwamen, wij pikken maar alles. Alle nederlanders alles vastzetten. net als in frankrijk. Eens is de maat vol van het stelen van de burger in Den Haag vullen ze hun zakken maar, bandieten.

Een oplossing voor dit probleem!!!!!
De winkeliers een parkeervergunning aanbieden op maaiveld, maar deze krijgt men niet van de gemeente. 1 auto hoeft niet in de wijk,2 auto kan in de buurt van de winkel, 3 veilig voor onderneming. Maar de ondernemer krijgt deze niet van de gemeente Rotterdam , daar kunnen ze beter eerst een vergadering voor afsprekend. Zal niet het probleem oplossen maar wel een groot gedeelte.

Dat lost alleen het probleem op voor de winkeliers. De bezoekers van de winkels hebben dan in de buurt van de winkel minder (betaalde) plaatsen en gaan alsnog in de buurt gratis parkeren. Uiteindelijk blijft het een probleem voor de bewoners van de buurt rondom het winkelcentrum.

Hallo Erwin,
Het wordt eens tijd dat de winkeliers hun eigen problemen oplossen, zoals parkeerplaatsen voor hun personeel.
Ze moeten gewoon overal in de omgeving betaald parkeren tegen speciaal tarief invoeren en dan alleen met ontheffing parkeren. Ik wil best wel wat betalen hoor, maar dan geen personeel meer voor de deur.

helemaal mee eens Arthur. Wij zelf ondernemers op het winkelentrum en probeer al een jaar lang een vergunning te krijgen voor het parkeerterrein. Helaas weigert de gemeente deze af te geven.Zelfs nu het parkeerdek betaald is ( dat was vorig jaar de reden van weigering) geven ze geen vergunningen af.
Vergunningen die er nu aangeboden worden door de eploitant van de parkeergarage zijn voor personeel simpelweg te duur... En ook voor ons als ondernemer om dit voor al het personeel te betalen.

Beste Cindy,
Misschien vind je het te snel te duur. En wat is te duur? (Ik weet wat het kost per maand in de parkeergarage)en je weet het: goed personeel moet je koesteren.
Maar moeten ze allemaal wel met de auto komen?
Misschien kan het personeel carpoolen?
Misschien op de fiets?
Misschien een scooter? (heel goedkoop)
Misschien lopen?
Mischien openbaar vervoer? (stap je vlakbij uit) Alhoewel 2 min. lopen tegenwoordig ook al veel te ver is.

Dure grap ja om daar even bij de sociale dienst langs te gaan...

Je zou ook kunnnen werken voor je geld. Hoef je ook niet meer naar de soos.

Is zo stom geweest om betaald parkeren te maken op keijzerswaard. Ik sprak met een vishandel daar en die zei het ook. Sinds de invoering van betaald parkeren is mijn omzet gigantisch gedaald. Mensen komen niet meer. En als ik voor mezelf spreek is dat ook zo. Tot aan een jaar geleden kwam ik er elke week 2x. Voor de boodschappen en kleren en andere vis enz. Maar sinds het betaald parkeren ben ik er niet meer geweest. Ik ga nu lekker naar Barendrecht. Gratis parkeren onder de supermarkt. Dus lekker makkelijk met je kar tot aan je auto. Ook daar kan je kleren kopen en een visje halen. En het is daar allemaal wat netter. En minder hang jeugd dan op keijzerswaard. Kijk als ik nou een paar euro moet betalen voor parkeren. Is het goedkoper om even naar Barendrecht te rijden. Maar dat snapt de gemeente Rotterdam niet. Die willen alleen maar de burgers uitknijpen en de kleine zelfstandige op keijzerswaard.

De omzet bij (vishandel binnen in de Keizerswaard)is gigantisch gedaald????
GIGANTISCHE Onbetaalbare prijzen daar!!!!

opa wel KWALITEIT voor mooie prijzen!!!!

hoi opa,

de tijd dat een visje een kwartje kostte is al en eeuw geleden hoor, maar wat is nu tegenwoordig niet duur.

Als je bij de Jumbo je parkeerkaart laat zien en je hebt meer dan 15,= euro aan boodschappen, dan betalen zij de eerste 1,5 uur parkeertijd terug.

Hoe het bij de overige winkeliers is geregeld weet ik niet, maar ik weet dat dit niet positief is voor de ondernemers (zeker nu niet) mensen blijven gewoon weg.

Beste Ben
Hoe snugger is men om 15 euro uit te geven om 0,50 ct parkeergeld terug te krijgen. Men loop nog liever 10 minuten met loeizware tassen zodat de armen ongeveer op de enkels hangen dan dat men even 0,50ct uitgeeft voor parkeren. Iedereen vind het zielig voor de winkeliers maar die laten ze zelf stikken en dat voor 0,50ct. Dus zo zielig vinden ze het niet. Het was inderdaad een fijn en mooi winkelcentrum maar het zakt toch wel erg af naar een achterbuurt gebeuren. JAMMER Maar ik hoop dat het nog ten goed zal keren.

Beste Wester,
Ik weet niet hoever je van Barendrecht woont, maar als je van hier ijsselmonde daarheen moet dan moet je toch maar eens kijken wat jou autootje verbruikt. Jij rijdt niet voor 2 euro naar Barendrecht heen en terug. En op Keizerswaard kan je ook met je kar tot aan de auto.
En de kleine zelfstandige die wordt nu benadeeld door de zogenaamde medelevende klanten die die zelfde kleine zelfstandige laat zakken voor 0,50 ct. dat is pas zielig.

Ik kan de bewoners goed begrijpen en kom naar de Keizerswaard op de fiets want waar je vroeger gezellig kon wandelen doe ik nu nog maar de aankoop wat ik nodig heb, dus mensen ga lopen of op de fiets ,de gemeente krijg geen parkeergeld ,de bewoners kunnen parkeren voor hun deur en je word er nog sportief vsn ook. Trouwen ik vind het de laatste tijd minder druk op de winkelcentrum.

En dat mooie P en R terrein maar leeg staan hahahaha

Wat een gezeur allemaal zeg!!!! Al buur van zuidplein en Ahoy moet je overal betaald parkeren. En met al die evenementen in Ahoy is het pas een kunst om je auto in je straat kwijt te kunnen! Dus hou op met gezeur!!!

Ho ho de winkeliers gaan falliet doordat er geen mensen meer komen. De verpaupering is al toegeslagen. Jaren geleden begon dit ook zo in Hoogvliet. Ahoy en rondom, ja dat is een ander verhaal

Niet zeuren, gewoon betaald parkeren invoeren, ook in de wijken IJsselmonde. Mensen in de wijken Hillesluis / Feijenoord betalen zich al jaren krom. Wat is het verschil?

Dat ik dan wel moet betalen en nu nog niet. Wellicht geen punt voor iemand uit Abudabi, wel voor mij. Alleen voor het parkeerbeleid zou je al gaan verhuizen naar een andere gemeente.

En dat hebben die snurkers van de deelgemeente nog steeds niet door. IJsselmonde het wonen waard? Laat me niet lachen!

Hallo Johan.
Ben het helemaal met je eens ,wij wonen aan de noorderkerkedijk, was altijd landelijk nu een rijksweg, dus ik en met mij nog velen die niet meer lachen.

Dat het bestuur in IJsselmonde geen knopen durft door te hakken.

Ze moeten gewoon overal betaald parkeren invoetrmn in Rotterdam.

Ik ben het voor 100% met jou eens. Waarom de een wel en de ander niet?

Omdat jij ali baba ben

Oftewel: hoe los ik mijn begrotingstekort en financieel wanbeleid op. Deel nog even wat subsidies uit aan vage instanties.