nieuws

Flinke opknapbeurt voor pont Rozenburg-Maassluis

ROTTERDAM - Vervoersmaatschappij Connexxion verwacht dat het spitsveer tussen Rozenburg en Maassluis de komende tijd niet meer uitvalt. De geplaagde pont heeft de afgelopen zomer een grondige opknapbeurt gekregen, stelt een woordvoerder woensdag.
De pont was onlangs weer twaalf dagen uit de vaart door problemen met de schroef. Connexxion moest de boot al vaker uit de vaart nemen wegens technische problemen.
''We hadden in de zomervakantie tijd om naar de werf te gaan. Daar zijn we vier weken geweest,'' stelt hij.
Hoewel de technische problemen voorlopig tot het verleden moeten behoren, zou de inzet van een derde veerpont volgens de technicus van de veerdienst mogelijk verstandig zijn. ''Een back-up is altijd handig. Als je twee schepen continu in de vaart hebt, is het logisch dat er een reserveschip is.''
Volgens Connexxion kan alleen de provincie besluiten over de aanschaf van een 'reservepont'. ''Daar gaat de opdrachtgever over. Dat is in dit geval de provincie Zuid-Holland. Die moet daar een besluit over nemen.''

Contract

Connexxion heeft tot en met 2016 een contract met de provincie Zuid-Holland. Een woordvoerder zegt dat nog onbekend is wat daarna gebeurt.

Een aantal factoren speelt een rol. Het is onbekend of de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk blijft voor het veer. Daarnaast kan de komst van de Blankenburgtunnel betekenen dat de animo voor het veer terugloopt. Ook kan de rol bij calamiteiten door de komst van de tweede tunnel (naast de Beneluxtunnel) veranderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl