nieuws

Gorinchemse kat laconiek na 40 km onder motorkap

ROTTERDAM - Toen student Robin Beijloos na een autoritje van Gorinchem naar Breda een poes hoorde mauwen, dacht hij eerst dat het geluid uit de bosjes kwam. Maar wat bleek? Hij had een verstekeling aan boord. Het beestje was zelf kennelijk niet zo onder de indruk van de ervaring.
De student van de Avans Hogeschool twijfelt er niet aan dat de kat in Gorinchem onder de motorkap is gekropen. "Ik ben in een rechte lijn naar Breda gereden, hooguit bij een enkel stoplicht gestopt", vertelt Beijloos. "Hij heeft waarschijnlijk een nachtje onder de motorkap gebivakkeerd, lekker warm."

Heel rustig

Het beestje heeft de rit ongeschonden overleefd en kwam behoorlijk laconiek over. "Hij leek heel rustig en leek te denken: waar kijken jullie nou naar en wat doen jullie hier?" Beijloos en een conciërge van de hogeschool lieten - na een paar foto's van de kat achter de grill te hebben gemaakt - hulp komen.
Toen de kat eenmaal was bevrijd, heeft de Dierenambulance hem opgehaald en nagekeken. Voor Beijloos is de volgende stap erachter zien te komen van wie het beestje is. "Ik ben al bij verschillende buren in de flat langsgegaan, maar die herkenden hem niet."
De student gaat het nu via een oproep op sociale media proberen. In de tussentijd zit de cyper in het asiel van Breda.
Foto's: Punt Avans

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl