nieuws

Sparta stapt met tegenzin over op kunstgras

sparta
sparta
ROTTERDAM - Sparta speelt komend seizoen op kunstgras in het Kasteel. Het kunstgrasveld is onderdeel van een grote bezuinigingsoperatie die een besparing van 1,5 miljoen euro moet opleveren.
De overstap van gras naar kunstgras en de overige bezuininingsmaatregelen zijn niet voldoende om de begroting sluitend te maken. Sparta komt dit seizoen op een begroting van 5,6 miljoen euro maar liefst 2,5 miljoen euro tekort.
Net als een half jaar geleden zal de club opnieuw preferente aandelen uitgeven à 125.000 euro per stuk.
Niet van harte
De keuze voor het kunstgras gaat niet van harte. Voorzitter Rob Westerhof van de Stichting Sparta 1888 zegt op de website van de club dat kunstgras in het Sparta Stadion bij weinig Spartanen de voorkeur heeft, maar dat bezuinigingen het veranderen van de ondergrond noodzakelijk maken.
Ook Leo Beenhakker is niet enthousiast. “Ik ben als traditionele voetbalman natuurlijk altijd een voorstander van echt gras, maar gezien de financiële situatie bij Sparta Rotterdam begrijp ik deze beslissing", aldus de technisch directeur.
Voordeliger
Kunstgras is voordeliger dan echt gras omdat er permanent op gespeeld en getraind kan worden. De grasmat van het Kasteel wordt jaarlijks 75 uur benut; het kunstgrasveld zal 1500 uur gebruikt kunnen worden voor wedstrijden en trainingen.
Jeugdopleiding
Sparta laat straks een een deel van de jeugdopleiding gebruikmaken van het kunstgrasveld. Dat levert de club een forse besparing op, omdat er geen velden meer gehuurd hoeven worden bij RV&AV Sparta op Nieuw-Terbregge.
Binding
De bedoeling is dat vanaf volgend seizoen ook Jong Sparta en de hoogste jeugdelftallen in het Kasteel gaan spelen. De club hoopt daarmee er ook voor te zorgen dat die spelers meer binding krijgen met het stadion en de club.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl