nieuws

Omwonenden niet blij met winnend Stadsinitiatief

ROTTERDAM - Bewoners rond de Steigersgracht in het centrum van Rotterdam zijn niet blij met de komst van de watersport-attractie RiF010. Ze denken dat het winnende plan van het Stadsinitiatief voor veel overlast gaat zorgen.

In de buurt van de Steigersgracht zijn weinig woningen, behalve de 3 verdiepingen tellende flat, direct aan de noordkant van de gracht. Veel bewoners zijn bang voor geluids- en parkeeroverlast als het watersportgebied in juni 2015 opengaat.
Sommigen overwegen zelfs te verhuizen. "Het lijkt hier de Efteling wel, zo druk is het hier nu soms al”, vertelt Dick Hoogendoorn. “Mijn balkon grenst direct aan de gracht, ik zorg er tegen die tijd voor dat ik ergens aan de buitenrand van de stad woon."

'Het is genoeg geweest'
Een andere bewoner wil zijn buurtbewoners gaan mobiliseren om in gesprek te gaan met de gemeente: "Ik vind dat ze beter het stuk water bij het Grote Kerkplein kunnen nemen, daar wonen veel minder mensen. We hebben de afgelopen jaren al zoveel overlast van de bouw van de Markthal, evenementen in het centrum en het op- en afbouwen van de markt. Het is genoeg geweest."
Rotterdammers kozen de afgelopen week RiF010 tot winnaar van het allerlaatste Stadsinitiatief. Midden in de binnenstad komt een watersportgebied met schoon water en kunstmatige surfgolven.
Hoge golven in binnenstad
RiF010 krijgt 3 miljoen euro van de gemeente. Andere partijen financieren daarnaast nog eens ruim een half miljoen euro om de gracht om te toveren tot watersportgebied. De verwachting is dat in juni 2015 de eerste watersporters over de golven van de Steigersgracht kunnen surfen.
De Hef Experience eindigde op de tweede plaats. Bewoners van het Noordereiland protesteerden ook tegen de komst van een attractie op de Hef omdat ze bang waren voor overlast.

Bezwaar nog mogelijk

RiF010 moet nog een officiële vergunningsprocedure doorlopen. Volgens de gemeente Rotterdam kunnen omwonenden in die procedure nog bezwaar maken tegen de vergunning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl