nieuws

Niet handig: Schiedam laat lantaarnpaal in oprit staan

ROTTERDAM - Al meer dan vier jaar zitten Lisette en Trono Setrokarijo uit Schiedam met een vreemd probleem. Middenin de oprit voor hun huis staat pontificaal een lantaarnpaal.
Het begon allemaal in 2010 toen de wijk in Schiedam-Noord wegens verzakkingen werd opgehoogd. Lisette en Trono lieten de gemeente Schiedam desgevraagd weten dat zij - net als een aantal buren - graag een oprit voor hun woning wilden. Meteen lieten zij de gemeente weten dat er dan wel een lantaarnpaal moest worden verplaatst. Het verzoek voor die oprit werd afgewezen, maar twee jaar later alsnog goedgekeurd.
Bezienswaardigheid
Maar toen de oprit werd aangelegd,slaagde de aannemer er niet in om de lantaarnpaal te verplaatsen omdat de kabel te kort was. De oprit werd afgeleverd inclusief lantaarnpaal.
"In- en uitparkeren is daardoor lastig. We zijn een bezienswaardigheid in de buurt. Na wat telefoontjes verscheen enige tijd later opnieuw een aannemer om de boel open te gooien en om te concluderen dat de kabel te kort was. Ik dacht het al toen ze begonnen", zegt Lisette. "En we praten dus over anderhalve meter kabel."
Kruis op stoep
Lange tijd vernamen de bewoners niets van de gemeente Schiedam, totdat een paar maanden geleden plotseling een man verscheen die keurig een kruis op het trottoir schilderde waar de de paal heen moest verhuizen. "Verder gebeurde er weer niets", zegt Trono. "We hebben gebeld en gemaild met de gemeente Schiedam, maar alles wat we kregen was een kenmerk en de verzekering dat ons verzoek naar de juiste afdeling zou worden gestuurd."
"En nu zijn we dus vier jaar verder", aldus Lisette. "En wat hebben we? Nog steeds een lantaarnpaal in onze oprit en een kruis op de stoep."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl