(advertentie)

Boijmans van Beuningen zoekt 700 mensen met 1000 euro

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam zoekt met spoed 700 donateurs die ieder duizend euro willen geven ten behoeve van een grote tentoonstelling over de 14de eeuwse schilder Jan van Eyck.


Boijmans is hiermee het eerste museum in Nederland die op deze manier grote fondsen werft onder particulieren. Het museum zegt zelf te weinig geld te hebben voor de tentoonsteling in verband met de hoge kosten van bruiklenen, restauraties en verzekeringen. Bovendien verwacht het museum door de aangekondigde bezuinigingen in het komend jaar aanmerklijk minder subsidies te ontvangen

Volgens museumdirecteur Sjarel Ex is het een experiment dat ook zou kunnen mislukken. Half januari moet blijken of er genoeg geld is toegezegd om de tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’ in september van volgend jaar door te laten gaan.

http://www.boijmans.nl/nl/416/de-kring-van-van-eyck

Audio: Boijmans van Beuningen zoekt 700 mensen met 1000 euro

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Tja, ik zoek ook 700 mensen die geen 1000, maar slechts 10 euro willen doneren om komend jaar mijn rekeningen te kunnen betalen :))

Ik zoek ook mensen die willen doneren!
zodat ik ook elke week normaal eten kan kopen ipv alles uit te tellen bij de kassa
en als bonus mag je een rondje in mijn huis lopen
het is dan geen museum maar overal zit wel een verhaal achter :-)

LOL; en hopelijk minder stoffig dan zo'n 'oude meester'

Tja, ik zoek 700 mensen die mij 1 euro kan geven per maand, zodat ik van het voedsel/kledingbank kan afkomen en een mens waardige bestaan kan lijden. Of iemand die een kerstpakket kan doneren:-)

wel ludiek van het museum; recht voor zn raap --->> de overheid geeft geen geld meer; dus een rechtstreekse oproep voor mecenas om te geven...ik denk dat er wel veel geld opgehaald zal worden, maar 700.000 euro? ben benieuwd of die rijke stinkerds tegenwoordig zo makkelijk de (chip)knip trekken...

Tja ... zo lust ik er nog wel eentje.

Tja, dat krijg je als je voor een paar ton aan Euro's aan pindakaas op je vloer laat smeren en het "kunst" noemt. Misschien kunnen ze die 700.000 winnen door simpelweg die geldverslinde conservator(s) eruit te gooien.

ik heb nog wel meer aan mijn vloer zitten dan alleen pindakaas heb nl 2 rebelse meiden van 3 en 4 iemand interesse om 1 euro te doneren kan ik een schoon
maakster laten komen hahaha

Helemaal mee eens Ruud !

Ik heb voor de grap even dit bericht aangeklikt, puur om de reacties te lezen.... Ik zie dat ondanks de nieuwe lay-out van deze site het intelligentie pijl van de gemiddelde reageerder nog op hetzelfde niveau staat als voorheen.

Als je met één vinger naar een ander wijst, dan wijzen er drie naar jezelf. Probeer dat maar eens uit.

excuses... moet zijn: "intelligentie peil"

een beetje jammer dat je in je tevergeefse poging om iedereen op de website hier te veroordelen je ook direct jezelf moet verbeteren..

Och... in ieder geval verbeter ik mezelf tenminste. Ook ik ben niet fijlloos ;-) En ik doelde in mijn reactie niet op de kennis van de Nederlandse taal; ik bedoelde met het intelligentie peil de toonzetting van de meeste reactie gevers.

Als u meent dat mijn opmerking dat het intelligentie peil op hetzelfde niveau staat als voorheen een veroordeling is, dan zegt dat meer over uzelf dan over mij, aangezien u hieruit opmaakt dat ik de intelligentie van de mensen laag inschat. Maar dát schreef ik niet! Ik schreef dat het niveau niet veranderd is. Klaarblijkelijk bent u zelf dus van mening dat dit niveau erg laag is, anders zou u mijn opmerking niet als een veroordeling interpreteren. In dat geval bent u het dus met mijn opvatting eens!

enige mooie is dat genuanceerde meningen niet meer kunnen worden 'weg gestemd met minnetjes'...toch merk ik wel dat het niveau IETS is vooruitgegaan....tja voor de gemiddelde reaguurder op rijnmond.nl is het woord kunst iets vies om met minachting over te praten....ik zou zeggen; ga lekker op de woensdagmiddag (mocht je vrij zijn) naar Booijmans; het is dan gratis...kun je zelf zien hoe mooi KUNST kan wezen...

Weet je, ik ben het absoluut met je eens. Sterker nog, ik klikte om dezelfde reden als jij op dit bericht.
Maar ondanks dat is intelligentiepeil wel één woord. ;-)

Ook de lay out is geen verbetering!

wat staat er in het depot,wat onder het stof zit,verkopen ze dat toch,krijgen we toch niet te zien.

Jammer dan geen tentoonstelling... als er mensen zijn die zo'n bedrag kunnen missen is de kerstgedachte beter om de voedselbanken te doneren....de armoede in Nederland neemt ernstige vormen aan....hoe durft dit museum dit te vragen.....

het staat je vrij om zelf een collecte te beginnen voor de voedselbank ;D een museum is hier niet voor...

Niets mis met dit verzoek. Ik zou het alleen anders brengen. Hoeveel reacties zullen ze na een oproepje op Rijnmond krijgen? Ik schat het aantal op niet veel. Als ze geld willen binnenhalen moeten ze daar een paar mensen voor aanwijzen die actief naar bedrijven en personen gaan. Als je een afspraak maakt en je legt een goed verhaal neer heb je meer kans dat je wat geld van iemand krijgt. Investeerders zoeken tegenwoordig meer kwaliteit dan een amateuristisch verzoek op een website.

;D ik denk niet dat Booijmans enkel en alleen via Rijnmond.nl deze oproep doet....Rijnmond pikt slechts het algemene persbericht op dat Booijmans bij (waarscijnlijk) diverse lokale, regionale en landelijke media heeft uitgezet...juist de Rijnmond.nl bezoekers behoren denk ik niet tot de 'target' groep die die 7 ton gevraagd wordt op te hoesten

Helaas pindakaas.