EXCELSIOR

Excelsior voor ruim zeshonderd toeschouwers langs FC Dordrecht

Excelsior viert de goal in de derby tegen FC Dordrecht. Devon Koswal (r) druipt af, terwijl Excelsior feest viert. © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Excelsior heeft vrijdagavond in de eerste divisie de derby tegen FC Dordrecht gewonnen. De Kralingers, die in het Van Donge & De Roo Stadion voor het eerst in lange tijd voor eigen publiek speelden, waren met 3-0 te sterk voor de Dordtenaren.
De thuisploeg, gesteund door 625 supporters, begon sterk aan de wedstrijd tegen de Schapenkoppen. Na 61 seconden lag de 1-0 al in het doel. Elías Már Ómarsson knalde het openingsdoelpunt binnen. Enkele minuten later was het weer raak voor Excelsior. Reuven Niemeijer was de maker van de goal (2-0).
Kevin Jansen zag FC Dordrecht slecht aan de derby tegen Excelsior beginnen. Kijk hier naar het interview met de aanvoerder van FC Dordrecht. De tekst gaat verder onder de video:
Kevin Jansen na Excelsior-FC Dordrecht (3-0): 'Ik snap de fans wel'
Na dit imponerende begin van Excelsior bleef FC Dordrecht onder druk staan. Zo namen Joël Zwarts, oud-speler van de Dordtenaren, Ómarsson en Siebe Horemans het doel van de bezoekers onder vuur. Rond het halfuur ging de Kralingse storm liggen en kwam FC Dordrecht meer in het spel voor. De gevaarlijkste man van de uitploeg was Jari Schuurman, die tweemaal buiten het zestienmetergebied de bal schoot. Zijn pogingen troffen geen doel.

Nummer 21

Excelsior maakte vlak na de rust een einde aan alle spanning. Op aangeven van Zwarts scoorde Ómarsson in de vijftigste minuut de 3-0. Het was voor de aanvaller zijn 21e goal in de eerste divisie van dit seizoen. Vlak voor het uur was de IJslander dichtbij zijn derde treffer van de avond. Uit een voorzet van Niemeijer haalde hij uit, maar FC Dordrecht-doelman Liam Bossin was bij de les.
Kijk hier naar het interview met Excelsior-aanvaller Elías Már Ómarsson na afloop van het duel met FC Dordrecht (3-0). De tekst gaat verder onder de video:
Excelsior-aanvaller Elías Már Ómarsson: 'Geen geheim dat ik hogerop wil'
In het laatste halfuur van de wedstrijd creëerden Excelsior en FC Dordrecht weinig kansen meer. De bezoekers waren in de tweede helft bijna niet gevaarlijk. Thomas Verhaar, invaller bij Excelsior, krulde vlak voor tijd nog een vrije trap net naast. Dehninio Muringen zag bij FC Dordrecht zijn schot nog geblokt worden.
Kijk hieronder naar het interview met Excelsior-verdediger Sander Fischer, die voor de laatste keer voor het Kralingse publiek speelde en na afloop afscheid nam van de fans. De tekst gaat verder onder de video:
Sander Fischer: 'Alles gegeven voor de clubkleuren van Excelsior'
Na deze overwinning blijft FC Dordrecht hekkensluiter met 27 punten in de eerste divisie. Excelsior blijft met nog twee wedstrijden te gaan negende staan met 48 punten.
Kijk hieronder naar het interview met Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen over de 3-0 zege tegen FC Dordrecht:
Marinus Dijkhuizen: 'Vanavond was één van de rustigste avonden bij Excelsior'

Excelsior - FC Dordrecht 3-0 (2-0)

2' 1-0 Elías Már Ómarsson
6' 2-0 Reuven Niemeijer
50' 3-0 Elías Már Ómarsson
Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Skogen (82' Fischer), Van der Meer, Mendes Moreira; Wieffer, Bruins (82' Baas), Oude Kotte; Niemeijer (75' Verhaar); Ómarsson, Zwarts (66' Matthys)
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Muringen, Koswal (77' Bliek) Aktas, Poll; Schuurman, Silva (68' Baggerman), Jansen (68' Ugur); Suray (68' Musaba), Bannis, Amadin (77' Vicario)