FEYENOORD

Feyenoordsupporters stormen met vuurwerk De Kuip binnen, ook na de wedstrijd honderden supporters rondom het stadion

Supporters bij De Kuip
Supporters bij De Kuip © MediaTV
Honderden Feyenoordsupporters zijn zondagmiddag met vuurwerk De Kuip binnen gedrongen. Dat gebeurde tijdens de tweede helft van de wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde het duel direct stil. Na ruim vijf minuten werd de wedstrijd hervat.
Bekijk hier de beelden:
Supporters komen het stadion in
Volgens de politie is er niemand aangehouden. Ook na de wedstrijd staan nog honderden supporters rondom de Kuip, sommigen met fakkels of spandoeken tegen Feyenoord City of het bestuur. Een woordvoerder geeft aan dat de politie volop aanwezig is en de situatie in de gaten houdt.
Kijk hieronder naar de gebeurtenissen rondom De Kuip na Feyenoord-RKC Waalwijk. De tekst gaat verder onder de video:
Feyenoord-fans verzamelen zich bij De Kuip met vuurwerk na RKC-thuis
Rond 17:15 uur probeerde een groep via de autopoort het stadionterrein op te komen, zegt verslaggever Sinclair Bischop. "Daarbij heeft het hek het half begeven. John de Wolf is nog richting de supporters gelopen, maar wat de frustratie van deze groep is is moeilijk aan te geven. De supporters waren er in eerste instantie om de spelers een hart onder de riem te steken."
Spelers en pers mochten een tijdje het stadion niet verlaten. Even na 18:00 uur verlieten de supporters het stadion en werd het langzaamaan rustig rondom De Kuip.
Bekijk hieronder de reactie van Feyenoord-trainer Dick Advocaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl