nieuws

Celstraf voor mishandelen eigen baby

justitie
justitie
ROTTERDAM - De rechter heeft een 25-jarige man uit Spijkenisse twee jaar cel opgelegd, omdat hij zijn eigen baby had mishandeld. Het kind had onder meer botbreuken en een bloeding in de hersenen opgelopen.
De baby zou in augustus 2010, drie maanden na de geboorte, heftig door elkaar zijn geschud. De rechter spreekt van poging doodslag. De vader uit Spijkenisse heeft ontkend dat hij het kind heeft mishandeld.
Volgens de rechter is gebleken dat de man grote moeite had met de verzorging van het kind. Hij was al door meerdere mensen gewaarschuwd dat hij te hardhandig omging met de baby.

Deskundigen

In deze zaak is door meerdere deskundigen gekeken wat de oorzaak van het letsel was. Een door de verdediging geraadpleegde forensisch arts was met een alternatief scenario gekomen: de verwondingen zouden mogelijk langzaam zijn ontstaan en niet per se toe te schrijven zijn aan de vader. Maar de rechter vond dit scenario niet aannemelijk.
Het slachtoffer is inmiddels vier jaar oud en heeft blijvende schade opgelopen door de mishandeling. De verdachte moet het kind een schadevergoeding betalen van 6000 euro. Justitie had drie jaar cel geëist. De rechter hield er rekening mee dat de man verminderd toerekeningsvatbaar was.
De verdachte gaat in hoger beroep tegen de twee jaar cel. Advocate Karen Kort: "Dit is een zware klap voor hem. Hij had gerekend op vrijspraak, want hij zegt: ik heb het echt niet gedaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl