nieuws

Rechter: geen fraude Huidkliniek Zuid

huidkliniekzuid
huidkliniekzuid
ROTTERDAM - De Rotterdamse rechter heeft geen fraude vastgesteld bij Huidkliniek Zuid. De uitspraak is gedaan in een civiele zaak die was aangespannen door zorgverzekeraar DSW.

Volgens DSW was er door de Rotterdamse huidkliniek op grote schaal gerommeld met declaraties: er werden vergoedingen gevraagd voor ingrepen die niet waren verricht. Zo zouden eenvoudige cosmetische behandelingen als ontharingen zijn opgevoerd als ernstige dermatologische kwalen.
De rechter concludeert nu dat niet bewezen kan worden dat sprake is van 'bewuste valsheid' of 'kwaadwilligheid'. Als declaraties niet in orde waren, bijvoorbeeld omdat een verwijsbrief ontbrak, dan kan dat ook een vergissing zijn geweest.

Onrechtmatig

De rechter zegt dat DSW nu aan zet is om per declaratie aan te tonen dat deze niet in orde was. In totaal waren zo'n 275 declaraties door de Schiedamse zorgverzekeraar als onrechtmatig aangemerkt.
De Huidkliniek Zuid ziet de uitspraak als eerherstel. Hun advocaat, Michiel van Aardenne, voegt eraan toe: "Dit is een prima uitspraak. Het is natuurlijk wel een tussenvonnis. Je hebt de wedstrijd pas gewonnen als hij is uitgespeeld."
Zorgverzekeraar DSW zegt het vonnis nog te bestuderen en wil niet reageren. Het is daarom nog onzeker of DSW alle declaraties wil laten beoordelen door de rechter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl