nieuws

Drugsruzie mogelijk motief moord Rob Zweekhorst

ROTTERDAM - De kogels waarmee GGZ-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs werd vermoord, waren waarschijnlijk bedoeld voor iemand die moest boeten voor het verloren gaan van een lading drugs. De lading had een waarde van miljoenen euro's.
Dat heeft de politie dinsdagavond gezegd in Opsporing Verzocht. De 44-jarige Zweekhorst werd op 1 januari 2014 doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet op de Dokkumerstraat. De politie gaat ervan uit dat de GGZ-directeur het slachtoffer is van een persoonsverwisseling.

300 kilo cocaïne

De politie wil niets kwijt over de identiteit van degene die waarschijnlijk het echte doelwit was van de kogelregen. Wel is zo goed als duidelijk dat het motief een drugsruzie is. In december 2013 onderschepte de douane 300 kilo cocaïne op de Maasvlakte ter waarde van 10 miljoen euro. De drugs waren verstopt tussen een partij ananassen.
De politie legde het verband met de drugsvangst nadat kort na Zweekhorst ook een aanslag werd gepleegd op een man in Steenbergen. Deze man, Rinus Moerer, zat in de fruitimport en was mogelijk betrokken bij de mislukte drugssmokkel.

Gouden tip

Eerder stapte een oud-buurtbewoner van Zweekhorst naar de media en zei dat hij het echte doelwit was. Het gaat om een man die twee keer was veroordeeld voor een vermogensdelict. De politie wilde dinsdag niet zeggen of deze man nog in beeld is.

De politie roept iedereen op die meer weet over de achtergrond van de drugsruzie, de schutters en de opdrachtgevers van de liquidaties om zich te melden. Voor de gouden tip looft justitie 15.000 euro uit.
De weduwe van Rob Zweekhorst gaf dinsdagavond een aangrijpend interview over het leven van het gezin, de moord en de leegte die volgde. (Klik hier voor de video)
Beelden moord in Steenbergen:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl