Madelief Licht in Live uit Lloyd

Madelief Licht (26) is een singer-songwriter met gevoel voor catchy hooks en melodieën. Haar liedjes hebben een portie pop, maar blijven door de gruizige productie van Jan Pohl toch stevig in het alternative genre geworteld.


Door haar nieuwsgierigheid naar de werkwijze van andere artiesten, leek het haar geweldig om ieder nummer van Bits & Pieces aan een kunstwerk te koppelen. Een fijne manier om haar woorden aan de gedachtes van een ander te koppelen en haar soms doordraaiende hersens meer uitingsvorm te geven.

Voor de realisatie van dit project vroeg zij 11 beeldend kunstenaars om zich te laten inspireren door haar muziek en een kunstwerk aan te leveren. Deze zijn verwerkt in het artwork van de albumhoes en zullen tentoongesteld worden tijdens de tour. ‘Volgens mij heeft kunst altijd een grote rol gespeeld in de muziekindustrie, vroeger kocht je een plaat alleen al voor de hoes. Misschien zijn sommige hoezen nog wel beroemder dan de plaat die er in zat (denk aan de banaan van Andy Warhol). Het album moet voor de zomer van 2015 verschijnen.

In Live uit Lloyd speelt Madelief met Ruud van Halder op gitaar, Willem de Booij op bas, Joost Wesseling op drums en Rowan de Vos op keys.

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: