nieuws

Hollandse Meesters: Klaas Gubbels - 7 februari 2015 17.25 uur

HolMeesters2014afl2Gubbels
HolMeesters2014afl2Gubbels
ROTTERDAM - Aflevering 2: zaterdag 7 februari 2015, 17.25 uur. In de tweede aflevering van de 4e reeks Hollandse Meesters zien we Klaas Gubbels door de ogen van Cherry Duyns.

Over Klaas Gubbels

Kunstenaar Klaas Gubbels staat bekend om zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. In verloop van tijd zijn de kunstwerken van Klaas Gubbels steeds abstracter geworden. Sommigen beschouwen het als eenkennig, vanwege het beperkte aantal thema's. Anderen vinden dit juist de kracht en charme van zijn kunstwerken. Daarnaast gebruikt hij voor de onderwerpen een veelvoud aan technieken en materialen, zoals fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal. Zijn werk is vertegenwoordigd in diverse grote Nederlandse musea en bedrijfscollecties als Ahold, Akzo en TNT. We zien in deze aflevering een portret van Klaas Gubbels door regisseuze Cherry Duyns.

Door Cherry Duyns

Cherry Duyns is onderzoeksjournalist, schrijver, journalist, regisseur, cineast, documentairemaker en performer. Duyns is onder andere bekend van De Droom van een beer, Herenleed, Lotgevallen, Poets, R.A.M en De Wording.

Hollandse Meesters is iedere zaterdag om 17.25 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond

Hollandse Meesters is mogelijk gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties – het Mediafonds.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl