nieuws

Hollandse Meesters: Rob Birza - 21 februari 2015 17.25 uur

ROTTERDAM - In de derde aflevering van deze nieuwe reeks Hollandse Meesters zien we een portret van Rob Birza door regisseuse Coco Schrijber.
In de derde aflevering van deze nieuwe reeks Hollandse Meesters zien we een portret van Rob Birza door regisseuse Coco Schrijber.

Over Rob Birza

Rob Birza’s werk heeft een open karakter en is niet echt onder één noemer te beschrijven. Zijn oeuvre bestond aanvankelijk vooral uit schilderijen gemaakt met temperaverf, maar later creëerde hij ook objecten als ruimtelijke beeldelementen in zijn werk. Hij verkent de veelzijdigheid van schilderijen met behulp van alle visuele middelen die zich presenteren. Schilderkunst in het vooruitzicht van de onbegrensde mogelijkheden.

Door Coco Schrijber

Coco Schrijber studeerde aan de Rietveldacademie en regisseert sinds 1994 documentaires. Tijdens het Nederlands Film Festival 2008 won ze een Gouden Kalf voor haar documentaire Bloody Mondays & Strawberry Pies (beste lange documentaire) over het onderwerp Verveling. De film werd ook bekroond met de prijs voor beste lange documentaire en beste montage op het Internationale Filmfestival van Monterrey. In 2009 was ze een van de genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein. Nu maakt Coco een portret van Rob Birza.

Hollandse Meesters is iedere zaterdag om 17.25 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond

Hollandse Meesters is mogelijk gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties – het Mediafonds.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl