nieuws

The Originators back in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - The Originators spelen en schrijven liedjes in de typische stijl van de Northern Soul van de jaren ‘60 en laten tijden van legendarische clubs als Blackpool Mecca en Wigan Casino herleven.
Northern Soul is een muziek- en dansbeweging die in de tweede helft van de jaren ’60 in het noorden van Engeland vanuit de Mod-scene ontstond. Northern Soul heeft een dansstijl die innoverend en bijna onnavolgbaar was en vanuit het hele land trokken busladingen tieners naar plaatsen als Blackpool en Manchester vanwege de dansavonden; de “Allniters”. Northern Soul is een totale beleving: soulmuziek, high energy, dress-to-kill en moves waar breakdancers nu nog een puntje aan kunnen zuigen!
The Originators zijn hard bezig een droom in werkelijkheid om te zetten; met heavy beats, uptempo songs en de soulvolle stem van Natazz de tijden van de Northern Soul- en Modscene doen herleven. Op 20 maart brengt de Nederlandse band het debuutalbum Be My Baby uit met daarom 13 zeer dansbare tracks, geproduceerd door de Dordtse producer Phil Martin, bekend van Laura Vane & The Vipertones, Jaffa en The Jazzinvaders.
In Live uit Lloyd speelt The Originators met: Natazz den Toom: leadvocals, Maud de Korte & Barbra Esajas: backing vocals, Sophie van der Schaik: bas, Ulrich de Jesus: gitaar, Chris van der Meer: drums, Janco van der Kaaden: percussie, Remco van Zandvoort: keys, Pier Borkent: trompet, Miklós Fürst: tenorsax en Sander Loog: baritonsax.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl