nieuws

BAM-plan De Kuip definitief van de baan

ROTTERDAM - Feyenoord onderhandelt niet langer met BAM over de vernieuwbouw van De Kuip. Volgens Feyenoord hebben de onderhandelingen niet tot een voor beide partijen bevredigend resultaat geleid.

In april van vorig jaar spraken de toenmalige verkenners Wim van Sluis, Hans Vervat en Jos van der Vegt hun voorkeur uit voor BAM en niet voor concurrent ReddeKuip. Maar volgens Feyenoord bleken de kosten veel hoger uit te vallen dan verwacht.
Vanaf eind vorig jaar is er door BAM gewerkt aan een nieuw plan dat volgens de bouwgigant onder de beoogde bouwsom van 200 miljoen zou blijven. In januari kwam BAM met dat definitieve plan.

Onderhandelingen

Vorige week gingen de onderhandelingen de laatste fase in. Feyenoord leek positief. De club meldde dat zelfs op de eigen website.
Maar maandag hebben de partijen gezamenlijk toch besloten de onderhandelingen te staken, omdat - zo meldt BAM op zijn website - is 'vastgesteld dat het niet mogelijk is om het ontwikkelde bouwplan te realiseren binnen het door Feyenoord vastgestelde maximale budget van 206 miljoen euro'. BAM had de kosten van het nieuwe plan begroot op 215 miljoen euro, exclusief inflatie.
Feyenoord-projectleider René van Ierschot betreurt het afbreken van de gesprekken. "We gaan ons beraden op de nieuwe ontstane situatie. Wij, het Feyenoord Founders Consortium (FFC) en de gemeente Rotterdam hebben er alles aan gedaan om dit te laten slagen. Het is helaas niet gelukt," aldus de president-commissaris van Stadion Feyenoord.
Woensdag geeft Feyenoord een persconferentie in De Kuip over de breuk met BAM. Die begint om 10.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op TV Rijnmond en Rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl