nieuws

RAC1000N back in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - De 1000e muzikale act vanavond sinds het begin van Live uit Lloyd op 7 september 2009, toen met Charlie Dée te gast. Racoon wilde met plezier deze mijlpaal muzikaal opluisteren...een uur lang genieten!
Het nieuwe album van Racoon heet ‘All In Good Time’ en kwam in februari van dit jaar uit. Deze plaat, de opvolger van ‘Liverpool Rain’ uit 2011 en alweer het zesde studio-album van de Zeeuwse formatie, werd ondermeer opgenomen in de Abbey Road Studio, opnieuw met producer Wouter van Belle.“Er zitten allerlei extra lagen in deze nummers, maar het blijft integer en Racoon. We zien het als een volgende stap op weg naar het perfecte popliedje.”, aldus Bart van der Weide.
In maart start de ‘All In Good Time Tour’. Het is de grootste tour tot nu toe in de carrière van de Zeeuwse band. Bart van der Weide: “We zijn super trots op de nieuwe liedjes en we hebben dan ook heel veel zin om ze daar voor het eerst live te gaan spelen en delen met onze fans."
Racoon werd de afgelopen jaren bekroond met een Edison, acht 3FM Awards en de Popprijs in 2012. Ze speelden op alle grote festivals en scoorden in hun carrière al vele hits zoals ‘Love You More’ en ‘No Mercy’ en meer recent nog ‘Oceaan’ en ‘Shoes Of Lightning’. Dat laatste nummer, waarmee Racoon vorig jaar de Serious Request campagne van 3FM ondersteunde, is ook op het nieuwe album terug te vinden.
In het voorjaar van 2016 doet Racoon met een theatertour waarschijnlijk Rotterdam aan in het Nieuwe Luxor! Hier kun je de twee eerdere gigs van Racoon terugluisteren: 2009 en 2011.
In Live uit Lloyd horen we Bart van der Weide: zang, Dennis Huige: gitaren, Manu van Os: keys, Paul Bukkens: drums en Stefan de Kroon: bas en backing vocals.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl