nieuws

Naam nieuw Rotterdams poppodium bekend: Annabel

ROTTERDAM - Het nieuwe poppodium dat in de Rotterdamse Schiestraat verrijst gaat Annabel heten. De uitgaansgelegenheid naast Rotterdam Centraal opent begin september de deuren. De zaal biedt plaats aan 1500 bezoekers.

“Zie Annabel als een ondeugend meisje dat heel snel omarmd wil worden door Rotterdam”, vertelt de trotse eigenaar Aziz Yagoub. “Dit moet een plek worden voor alle Rotterdammers. Een Turkse act zoals Tarkan en later die avond een elektronisch housefeest voor jongeren. Het kan allemaal bij Annabel.”
Bestaansrecht
Het café van het poppodium opent de deuren al begin volgende maand. “Ons enorme terras grenst aan het spoor van Rotterdam Centraal”, vervolgt Yagoub. “We gaan zeven dagen per week open voor eten en drinken.”
Yagoub: “Ons bestaansrecht is niet afhankelijk van concerten. We moeten het vooral hebben van onze horecafunctie.” Annabel doet het zonder subsidie. “Ik geloof heilig in de markt.”
Geen gesubsidieerd podium
Vorige week werd bekend dat er voorlopig geen gesubsidieerd poppodium in Rotterdam komt. De gemeente had gevraagd om plannen in te dienen, maar geen van de voorgedragen ideeën zou goed genoeg zijn.
Voor de programmering van het poppodium is Yagoub onder meer in gesprek met lokale partijen en het internationale boekingskantoor Mojo. De ondernemer gaat jong talent een podium geven, maar wil in de toekomst ook wereldsterren strikken.
Madonna
“Grote namen moeten Annabel op de kaart gaan zetten. Ik hoorde geruchten dat Madonna een huis heeft gekocht in Rotterdam. Dat komt dan mooi uit”, lacht Yagoub.
Het Rotterdamse architectenbureau ZUS is verantwoordelijk voor de verbouwing van het pand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl