nieuws

Korendijk geeft strijd tegen windmolens niet op

ROTTERDAM - 150 tot 200 meter hoog moeten ze worden. De windmolens langs het Spui in de Hoekse Waard. De provincie wil de plannen voor de vijf turbines doorzetten, maar in Korendijk hopen ze dat een nieuw provinciebestuur alternatieve locaties wil bekijken.

Het gesteggel over vijf windmolens speelt al zo'n tien jaar. Ze moeten tussen de dorpen Nieuw-Beijerland en Piershil komen. Boer Dick de Bruijn wil ze op zijn eigen land plaatsen. De gemeente Korendijk is door de provincie buitenspel gezet, omdat er lange tijd niet is meegewerkt.
Omwonenden vrezen geluidsoverlast en slagschaduw van de wieken. Volgens de Stichting 'Tegen WindTurbines aan het Spui' is het onbegrijpelijk dat de provincie de turbines zo dicht bij de twee dorpen wil plaatsen. En ook volgens de gemeente Korendijk zijn er andere locaties binnen de gemeente veel geschikter.
Met de verkiezingen voor de provincie in zicht, is de hoop gevestigd op een nieuw provinciebestuur. Maar de politieke partijen spreken zich niet duidelijk uit over de locatie Korendijk. "Ik hoop dat er een partij het lef heeft dit dossier op te pakken", zegt Renee Ruisch van de stichting. "En anders stappen we naar de rechter."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl