nieuws

De Kip in Ommoord voor derde keer beklad

ROTTERDAM - Het Kunstwerk De Kip in Rotterdam-Ommoord bij de ingang van de Kinderboerderij De Blijde Wei is afgelopen weekeinde weer vol gekliederd met verf en graffiti. Waarschijnlijk is dit gebeurd in de nacht van zaterdag op zondag.
Het kunstwerk aan de President Wilsonweg werd vorig jaar eigendom van de bewoners van Ommoord via de bewonersstichting De Witte Bollen.
Sinds de onthulling is het nu de derde keer dat De Kip door vandalisme is beschadigd. In juli vorig jaar werd De Kip waarschijnlijk door voetbalfans oranje geverfd. Vervolgens werd het weer in de oude staat terug gebracht.
Een maand later werd het werk van kunstenaar Ingrid Kruit met witte verf bewerkt. Het telkens in de oude staat terugbrengen kostte de bewonersorganisatie veel geld.
De bewoners laten in weten ten einde raad te zijn: "Wat nu? Welke idioten verknallen het steeds weer en wat moeten we nu doen? Opnieuw geld ophalen en opnieuw herstellen?"
Het is de vraag of bewoners giften blijven geven als anderen steeds blijven vernielen.
Het bestuur van de bewonersstichting zal zich moeten gaan beraden: de Kip weg halen, het er slordig bij laten staan of toch de Kip met de moed der wanhoop weer opknappen?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl