nieuws

De Uitdaging: Thijs Borsten in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Thijs Borsten groeide als zoon van een operazangeres op tussen de klassieke muziek. Begin 1997 sloot Thijs zijn opleiding als Improviserend Musicus aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam af. Sindsdien is hij actief als pianist, componist, producer en theatermaker.
Als pianist concerteerde Thijs in binnen- en buitenland. Hij speelde o.a. op het North Sea jazzfestival en in het Concertgebouw Amsterdam. Internationaal toerde Thijs o.a. in Zwitserland, Luxemburg, Duitsland, Belgie, India en Zuid-Afrika.
Momenteel is Thijs bezig met De Uitdaging. Een muzikale voorstelling waarbij hij vocalisten uit verschillende achtergronden en landen aan elkaar koppelt. Begeleid door zijn eigen combo geven de vocalisten hun ziel en zaligheid bloot, laten ze zien wie er achter de stem zit én gaan ze een muzikale samensmelting aan.
In Live uit Lloyd heeft Thijs een Spaans Argentijnse zangeres en een Mozambikaanse zanger meegenomen. Erminia Fernández Córdoba en Neco Novellas zijn te gast, samen met Arturo Ramón op gitaar, Xander Buvelot op bas en Arno van Nieuwenhuize op drums. Thijs speelt zelf piano en gitaar.
Genieten van een muzikale uitdaging!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl