nieuws

Veel belangstelling voor collectiegebouw Boijmans

ROTTERDAM - De open dag van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen over het nog te bouwen Collectiegebouw heeft zaterdag veel belangstellenden getrokken. In Boijmans werd het definitieve ontwerp getoond.
Onlangs heeft hebben burgemeester en wethouders besloten dat het Collectiegebouw er moet komen. “We zijn erg blij dat we het nu eindelijk kunnen laten zien. We hebben er jaren aan gewerkt. De gemeenteraad heeft alle informatie gekregen en dus kunnen we er eindelijk mee naar buiten”, vertelt directeur Sjarel Ex van het Boijmans.
Belangstellenden konden ook met de directeur in gesprek over het ontwerp, de halve ronde spiegelende bol. Echt veel lastige vragen kreeg hij niet. “Mensen vroegen vooral wanneer het eindelijk eens af is en waarom er tien jaar over gepraat is. We hebben het gevoel dat de stad er een beetje op wacht.”
Als de gemeenteraad akkoord gaat, dan wordt in de tweede helft van dit jaar een aannemer gezocht en wordt er nog voor het einde van het jaar gestart met de bouw in het Museumpark. De bouw neemt minder dan een jaar en acht maanden in beslag. Daarna moet de collectie uit de kelder van Boijmans nog verhuisd worden. Het museum zou dan in 2018 kunnen worden geopend.
Wie ook wil zien hoe het nieuwe collectiegebouw er uit komt te zien kan terecht op een speciale internetpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl