nieuws

Kater Sjakie met luchtbuks doodgeschoten

ROTTERDAM - Was het een kattenhater of een kwajongen die Sjakie de kat met een luchtbuks doodschoot? Voor de familie Bons uit Hardinxveld-Giessendam is het in ieder geval een nachtmerrie.
De ochtend na Koningsdag vonden zij hun huisdier zwaargewond in de tuin. De kat bleek door twee kogels te zijn verminkt en overleed de volgende nacht aan zijn verwondingen.

Woedend en verdrietig

Het baasje van Sjakie, Henk Bons, is verbijsterd, verdrietig en woedend tegelijk. "Sjakie maakt onderdeel uit van het gezin en kan niet gemist worden". Hij begrijpt niet wie zoiets kan doen.
Opvallend is dat de kat tweemaal beschoten is. Meestal kan een kat nadat het beschoten is wegvluchten. Sjakie werd geraakt in zijn poot en rug.

Zoektocht naar dader

Nadat hij naar huis was gestrompeld is hij bij de achterdeur tegen de muur gaan liggen. Toen hij werd gevonden was hij er slecht aan toe. De familie dacht dat Sjakie was aangereden.
Maar uit onderzoek van de dierenarts bleek dat hij door twee kogels uit een luchtbuks was geraakt.
Sjakie overleed de volgende nacht aan zijn verwondingen. "Ik hoop dat we met deze media-aandacht de dader kunnen vinden", aldus Henk Bons.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl