nieuws

Aboutaleb: Jammer dat Kamer wietteelt blokkeert

Wiet. Archieffoto
Wiet. Archieffoto
ROTTERDAM - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vindt het "jammer" dat de Tweede Kamer gemeenten geen ruimte wil geven voor eigen wietteelt. De uitkomst betekent dat Rotterdam niet zelf hennep mag verbouwen voor coffeeshops.
Aboutaleb wijst erop dat het "kantje boord" was. In de Kamer stemden 75 leden tegen wietteelt door gemeenten, 70 waren voor. Volgens de Rotterdamse burgemeester laat dit zien dat de Tweede Kamer net zo verdeeld is over het onderwerp als de samenleving.
Rotterdam wil samen met andere gemeenten die zelf wiet willen telen bespreken hoe het verder moet. Aboutaleb is optimistisch. "Het is een kwestie van tijd gezien de uitslag van de stemming. We blijven ons inzetten om gereguleerde wietteelt mogelijk te maken."
De gemeenten liggen al een tijdje in de clinch met het kabinet over gereguleerde wietteelt. Gemeenten denken dat de criminaliteit afneemt als zij het produceren van hennep niet langer overlaten aan de georganiseerde misdaad. Ook kan de kwaliteit van de wiet dan beter worden gecontroleerd, denken de gemeenten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl