nieuws

Zwembad De Dubbel blijft bestaan

ROTTERDAM - Zwembad de Dubbel blijft bestaan. Dat principebesluit heeft de gemeenteraad van Dordrecht dinsdagavond genomen. In 2018 zal het bad worden gerenoveerd of er komt nieuwbouw.
Bij de keus tussen die twee varianten, die nader onderzocht worden, willen de coalitiepartijen in de Dordtse Raad laten meewegen in hoeverre inwoners en bedrijven willen meebetalen.
Oppositiepartijen zijn daar tegen. "Een zwembad is een basisvoorziening, die moet je gewoon betalen", zegt Kitty Kruger (Groen Links). Maar dat vindt Sandra Catsburg (Christen Unie/SGP) te makkelijk: "Gewoon maar geld beschikbaar stellen? Nee, ik wil eerst weten hoeveel draagvlak er is voor het zwembad en dan pas een bedrag uittrekken".
Dat draagvlak kan gemeten worden via een crowdfundingsactie. Maar eerst moet ook nog onderzocht worden welk bedrag reëel is. "Er zijn in ons land voorbeelden van zwembaden die zelfs voor de helft betaald zijn door de bevolking. Ik zeg niet, dat dat hier ook kan, maar het geeft aan dat er mogelijkheden liggen."
Vanuit de oppositie is veel kritiek op het crowfundingsplan, omdat niet duidelijk is wat de consequenties zijn, als er een doelbedrag wordt bepaald en dat uiteindelijk niet gehaald wordt. Toch besloot de gemeenteraad om de onderzoeken naar renovatie en nieuwbouw van De Dubbel te laten uitvoeren.
Catsburg liet doorschemeren, dat tegenvallende crowdfunding niet betekent, dat De Dubbel alsnog voor het voortbestaan moet vrezen: "maar het zal wel soberder worden dan". Kruger wees het idee op haar beurt ook niet helemaal af: "Als een sober bad kan worden opgeleukt met crowfunding, dan kan dat natuurlijk wel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl