nieuws

Boete voor vroegere Mercedesdealer Van Dijk

van-dijk
van-dijk
ROTTERDAM - De rechtbank in Den Haag heeft de voormalige Mercedes-dealer John van Dijk een boete opgelegd van 19.000 euro. Van Dijk had een hoge, contante betaling van een auto niet gemeld bij de politie.

In Nederland bestaat de plicht om zogeheten ongebruikelijke transacties door te geven. De politie kan zo criminele geldstromen in kaart brengen. In dit geval werd bij Van Dijk een auto cash met 87.000 euro betaald, in november 2010.
Het bedrijf van Van Dijk en zijn dochters langs de A20 in de Spaanse Polder is inmiddels failliet. Over dat faillissement loopt nog een procedure met de curator, omdat Van Dijk en dochters zijn beschuldigd van onbehoorlijk bestuur.
Volgens de curator is inmiddels met de beide dochters een regeling getroffen. John van Dijk (74) moet nog een bedrag van negen ton betalen.
John van Dijk was eind jaren tachtig ook bekend als voorzitter van de Schiedamse betaald voetbalclub SVV. Hij redde de club van de ondergang. In 1993 stapte hij uit de fusieclub SVV/Dordrecht'90.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl