nieuws

Zomercarnaval afgelast door noodweer, code rood

ROTTERDAM - Het Zomercarnaval in Rotterdam is zaterdag niet doorgegaan. Vanwege het onstuimige weer werd vroeg in de ochtend besloten het evenement te schrappen. Het KNMI gaf code rood af.
Volgens Rijnmond-weerman Ed Aldus is er kans op windstoten tot bijna 110 kilometer per uur aan zee.

Afgeraden

De organisatie van de optocht vond het niet verantwoord om het feest door te laten gaan. Bezoekers die van plan waren om de straatparade te bezoeken, werd afgeraden om naar Rotterdam te komen.
Ook de rest van het evemenent Rotterdam Unlimited ging niet door. Dat betekent dat George Clinton en the Funkadelic niet optraden.

Risicovol

Festivaldirecteur Guus Dutrieux: "De beslissing om het evenement niet door te laten gaan is niet makkelijk geweest. We hebben alle mogelijke alternatieven onderzocht, maar de verwachte weersomstandigheden zijn simpelweg te risicovol."
Volgens een woordvoerder is het onmogelijk om de straatparade te verplaatsen naar een andere dag. "Daar is de organisatie te groot voor." Hij kan nog niet zeggen hoe groot de financiële schade is en of de verzekering het afgelasten wel dekt.

Teleurgesteld

Organisator Rodney Lont van DUCOS Productions is teleurgesteld. Hij noemt het besluit verschrikkelijk voor alle vrijwilligers en dansers. Die zaten vrijdagavond al in spanning vanwege de verwachte zomerstorm. De bouwers van de praalwagens werkten sinds januari met hart en ziel aan hun creaties.
Aan de tocht zouden ruim 2.500 dansers en 25 praalwagens meedoen. De parade stond gepland van 13.00 uur tot 19.00 uur. Het is voor het eerst in het 31-jarig bestaan van het zomercarnaval dat het evenement is afgeblazen.

Omleidingen

Met het oog op de straatparade heeft de RET allerlei omleidingen ingesteld in het openbaar vervoer. Die bleven gewoon van kracht omdat de maatregelen niet meer op zo'n korte termijn konden worden teruggedraaid.
Vrijdag werd ook al besloten een zomerfeest in Spijkenisse te schrappen vanwege de harde wind.

— Ed Aldus | Weerman (@EdAldus)
">

— Ed Aldus | Weerman (@EdAldus)
">
Vrijdagavond ging het feest The Battle of the drums nog wel door:
— Sanne Teijn (@sanneteijn)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl