nieuws

Autobranden Vlaardingen houden gemoederen bezig

VLAARDINGEN - De serie autobranden in Vlaardingen blijft de gemoederen flink bezig houden. Inwoners van de stad houden elkaar onder meer via WhatsApp op de hoogte van verdachte situaties.
Josette Hogewoning beheert een WhatsApp-netwerk met tweeduizend Vlaardingers. Ook daar worden de autobranden veel besproken.
"Mensen zijn echt bang, omdat ze denken dat ze de volgende zijn", zegt Hogewoning. Vooral de onvoorspelbaarheid van de branden maakt Vlaardingers nerveus. ''Omdat er geen touw aan vast te knopen is waar de volgende brand zal zijn'', legt de Vlaardingse uit.

Supermarkt

Inmiddels zijn er sinds april zeker vijftien auto's in vlammen opgegaan. Eind juni moest de wagen van Hamid Kadim het ontgelden. Hij denkt er nog vaak aan terug. "Ik wilde gaan slapen en werd wakker gemaakt door mijn buurjongen'', zegt Kadim.
''Hij zei: Buurman, je auto staat in brand'', vervolgt de Vlaardinger. ''Ik liep naar beneden, maar was te laat. Dus mijn auto stond echt letterlijk in brand.'' Hamid weigert zijn auto nog buiten te parkeren. "Ik zet hem nu in de garage van de supermarkt hier om de hoek."

De 48-jarige Vlaardinger die werd aangehouden, is enige tijd geleden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Hij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Ook heeft de politie twee nieuwe verdachten op het oog.

Gestopt

"Wij hopen natuurlijk dat de autobranden gestopt zijn", vervolgt Hogewoning. "En mocht het wel gebeuren, dan hopen we dat een deelnemer van ons netwerk getuige is. Als we een foto hebben of een signalement kunnen we de pakkans vergroten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl