nieuws

Dominee Oud-Beijerland verdacht van ontucht

Hersteld_Hervormd_Oud-Beijerland
Hersteld_Hervormd_Oud-Beijerland
ROTTERDAM - Justitie verdenkt een dominee uit Oud-Beijerland van ontucht met een minderjarig meisje. Hij zou haar tussen 2009 en 2012 hebben misbruikt.
De 46-jarige man uit Streefkerk, die predikant was van de Hersteld Hervormde Kerk in Oud-Beijerland, is vorig jaar al uit zijn ambt gezet. De Hersteld Hervormde gemeente is in 2004 ontstaan uit gelovigen die het oneens waren met de grote fusie tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Stiefopa

Justitie neemt het de verdachte vooral kwalijk dat hij vertrouwenspersoon was van het slachtoffer. De dominee begeleidde het meisje nadat zij was misbruikt door haar stiefopa.
De verdachte staat vrijdag voor het eerst voor de rechter. Het slachtoffer eist een schadevergoeding van 7000 euro. Ten tijde van het misbruik was zij tussen de 14 en 17 jaar. Volgens justitie was sprake van "giften of beloften van geld" aan het slachtoffer.
Advocaat Frank van Ardenne staat de verdachte bij. "Voor het grootste deel is hij het niet eens met de verdenking. Ik kan daar in dit stadium niet meer over vertellen. Mijn cliënt spreekt zelf van een gecompliceerde verhouding en een gecompliceerde aanloop naar deze zaak."

Scriba

De scriba (secretaris) van de Hersteld Hervormde Kerk in Oud-Beijerland, W. Verzendaal, zegt dat de kerkleden vorig jaar zijn geïnformeerd over de zaak. "Maar ten tijde van de aangifte was de verdachte al geen predikant meer bij ons." Hij wil verder niet ingaan op de reden van zijn vertrek.
De kerkeraad zegt het onderzoek van justitie verder af te wachten. "Als de beschuldiging juist is, dan is dat natuurlijk zeer ernstig. Het spreekt voor zich dat de aangeefster steun krijgt vanuit de kerk."
Foto: Google streetview, Hersteld Hervormde Kerk Oud-Beijerland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl