nieuws

Jos '5 euro op je muil' schrijft boek

ROTTERDAM - Het is al tien jaar oud, maar nog steeds een enorme hit op internet: De Rijnmond-serie Willem’s Kantine. Vooral de scene waarin huurder Jos om 5 euro vraagt aan zijn huurbaas is bij veel Nederlanders bekend. Nu, bijna 10 jaar later heeft Jos een boek geschreven: Cowboy.
Jos zit bijna elke dag in café Aan Zet op de Schiedamseweg in Rotterdam. En inmiddels heeft hij een boek geschreven over zijn leven.
"Ik hoop dat ik hierdoor wat geld kan verdienen", zegt Jos. Het boek Cowboy gaat over het leven van de oud-paardenhandelaar.
Aan het leven van Jos is niet veel veranderd, hij zit elke dag in de kroeg. "Als ik biertjes kan drinken vind ik het goed. Verder werk ik wat aan een boot, waar ik ook slaap." Die boot ligt bij het Lloydkwartier.
In de real-life serie worden de gasten van de kroeg Willem's Kantine gevolgd. Jos was als zwerver een vaste gast en steeds op zoek naar huisvesting. Hij ligt overhoop met zijn huisbaas Bob.
"Dat was een erg slechte man", vindt Jos. Bob is 4 jaar geleden overleden. "Zo zie je maar, als je ruzie met mij maakt loopt het niet goed af", besluit Jos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl