nieuws

In Memoriam Abriposters voor Trampoes Ake

ROTTERDAM - Zo beroemd als Tom Poes is ie (nog) niet, maar de vorige week op 12-jarige leeftijd overleden Rotterdamse Trampoes wordt nog node gemist en inmiddels ook met een eigen in memoriam-abriposter geëerd.
Op en rond de Oude Plantage tramhalte tegenover de Erasmusuniversiteit houdt de plotselinge dood van Trampoes Ake, die volgens bazinnetje Silke Reijngoud eigenlijk een nurkse kater was, de gemoederen nog steeds bezig.
De inmiddels wereldberoemde Facebookkat hangt voorlopig in twee Exterion-wachthaltelijsten.
Silke's moes heeft de moed nog niet op kunnen brengen om te gaan kijken bij haar metershoge papieren poes. Bij dochterlief aan de arm waagt ze pas de in memoriam-gang naar de halte vanuit haar Kralingse Eschflat.
Bij het lezen van de tekst: ' Helaas te vroeg van ons heengegaan. Rust zacht Trampoes Ake', houden sommige andere tramlijn 24-reizigers het ook niet droog.
Gordt u nu dan dus maar in de bretellen, haarstukjes en protheses vast, want Jack Kerklaan haalt met diverse betrokkenen weer op onnavolgbare wijze de nodige, wellicht onnodige, emo-meebeleef en tranentrek piëteitsmomenten suprême subliem là onderuit de klankkast....

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl