nieuws

Julian Velard (USA) in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Julian Velard is een Amerikaanse singer-songwriter (New York, 1979) met Joodse roots die garant staat voor een heerlijke muzikale mengelmoes van pianopop tot jazz. In 2014 verscheen het album 'If you don't like it, you can leave' waarvan hij in Live uit Lloyd een aantal nummers laat horen onder het toeziend oog van enkele gelukkige Twitter-actie-winnaars. De laatste plaat is een hommage aan New York, de stad waar hij opgroeide, leeft en die dagelijks een inspiratie vormt voor zijn fraaie songs.
Velard vertrekt na zijn muzikale opleiding naar Londen, waar hij in 2007 een contract krijgt aangeboden. Zijn eerste twee albums brengt hij echter zelf uit: The Planeteer in 2009, opgevolgd door Mr. Saturday Night (2011). De single 'Love Again For The First Time' slaat hier niet aan maar opvolger 'Joni' wordt door meerdere radiozenders opgemerkt. Vooral 3FM-collega Gerard Ekdom gaat plat voor Velard en zorgt er voor dat er in Nederland een grote fanbase ontstaat. Ekdom hoorde het talent in Julian, en terecht!
In Live uit Lloyd speelt Julian Velard vijf songs. Volgens jaar komt er wellicht een nieuwe plaat maar ondertussen zal de New Yorker vooral nieuwe video's uitbrengen, van nieuwe songs uiteraard. Een puur ambachtsman in de traditie van Elton John, Billy Joël, Leonard Cohen, noem ze maar op....

Een puur uur met een rasartiest met gouden strot: Julian Velard!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl