nieuws

Burgemeester Dordrecht roept familie op het matje

DORDRECHT - Burgemeester Brok van Dordrecht heeft maandag een gesprek gevoerd met leden van de veelbesproken familie Tahiri. Brok riep hen op het matje, omdat hij de familie verwijt veel overlast te veroorzaken in het Dordtse Lijnbaangebied.
Bij de Tahiri's zijn volgens de gemeente drugs en vuurwapens aangetroffen. Ook zouden ze al jarenlang de buurt terroriseren. De complete familie - ouders en zeven kinderen - was voor het gesprek met Brok uitgenodigd, maar er kwamen slechts twee broers opdagen. Brok gaf hen te verstaan dat ze hun gedrag moeten veranderen.
Veel hoop dat dat ook zal gebeuren, had de burgemeester na afloop van het gesprek niet. De broers hadden volgens hem vooral kwaad schreeuwend aan zijn tafel gezeten. Brok: "Dat is jammer, want ik wil dat hun onbeschaamde gedrag nu echt stopt."
De gemeente Dordrecht heeft het liefst dat de familie de stad verlaat. Door de Tahiri's dicht op de huid te zitten en bijvoorbeeld uitkeringen stop te zetten, hoopt de gemeente dat te bereiken. "We kunnen het ze heel moeilijk maken", zegt een woordvoerder.
In een reactie stelt de 34-jarige Hamid Tahiri zich niet te herkennen in het beeld dat Brok schetst van de ontmoeting. "Het was een éénzijdig gesprek, waarbij niet werd geluisterd naar onze kant van het verhaal. Wij zijn nooit veroordeeld voor de genoemde feiten en nemen afstand van de beschuldigingen. Door onze naam zo naar buiten te brengen heeft gemeente mijn familie besmeurd."
De familie Tahiri zegt geen concrete plannen te hebben Dordrecht te verlaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl