nieuws

AZC Rotterdam komt in Beverwaard

BEVERWAARD - Rotterdam-Beverwaard krijgt een asielzoekerscentrum aan de Edo Bergsmanweg. Het AZC biedt ruimte voor maximaal 600 personen en moet begin 2016 in gebruik worden genomen. Het terrein krijgt uit voorzorg de komende dagen bewaking.
Dat heeft de gemeente Rotterdam besloten in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum voor de periode van vijf jaar dient als opvangplek voor asielzoekers. De mensen wachten daar op het al dan niet verlenen van een permanente verblijfsvergunning. Het tijdelijke centrum komt op het voormalige honkbalveld van Sparta-Feyenoord tussen de Edo Bergsmaweg en de Bolnesserkade (afbeelding 2).

Spookcomplex

Een verslaggever ter plekke spreekt van een spookcomplex. De dug outs en kantine van de oude club staan allemaal nog overeind. Er groeit onkruid op het grasveld en het hekwerk is toe aan vernieuwing.
Op het terrein zit momenteel een kringloopwinkel en in het voormalige clubgebouw woont een beeldend kunstenaar. Zij moeten van het terrein vertrekken.
Leefbaar Rotterdam is teleurgesteld in het plan een asielzoekerscentrum in de Beverwaard te bouwen. De partij roept bewoners van de Beverwaard op zich uit te spreken tegen het centrum.

Informatieavond

Bewoners en bedrijven in de buurt krijgen woensdag een brief in de bus over het besluit. Donderdagavond is er van 19.30 uur tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst aan de Edo Bergsmaweg 12. De bijeenkomst over de komst van het asielzoekerscentrum is live te volgen via www.rotterdam.nl/azcrotterdam
Rotterdam had eerder al een azc in het voormalig Zuiderparkhotel aan de Dordtsestraatweg. Dat was in gebruik van 1996 tot en met 2011.
Bekijk hieronder een kaartje met een overzicht waar de vluchtelingen verblijven in de regio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl