nieuws

'Relschoppers Lijnbaangebied stad uitzetten'

DORDRECHT - Burgemeester Brok wil overlastgevers in het Dordtse Lijnbaangebied desnoods de stad en de regio uitzetten. Dat zei hij woensdagmorgen tijdens een bezoek aan de wijk samen met politie en justitie.
Het Lijnbaangebied wordt al jaren geterroriseerd door een
. De burgemeester wil deze groep harder aanpakken. Als de overlastgevers zich niet gaan gedragen zal Brok proberen ze de Drechtsteden uit te zetten.
"Het gaat om een paar families", vertelt de burgemeester. "En als die zich niet normaal gaan gedragen, dan zullen wij alles aangrijpen om ze het leven onplezierig te maken."
Dit bijvoorbeeld met behulp van de Belastingdienst en de sociale dienst. Brok wilde echter geen toelichting geven over de precieze werkwijze.
Extra toezicht, preventief fouilleren, wegafsluitingen om drugsrunners te hinderen. Door de jaren heen zijn er al heel wat maatregelen getroffen om het Lijnbaangebied in Dordrecht leefbaarder te maken. Maar de problemen blijven groot.

Angst

Zo vertellen buurtbewoners dat ze vaak bang zijn in hun eigen wijk. "Als je ze aanspreekt op bijvoorbeeld geluidsoverlast, dan trappen ze vervolgens zo je deur in."
De gemeente gaat in het Lijnbaangebied en ook in de Vogelbuurt de ervaringen gebruiken die opgedaan zijn bij de aanpak in de Colijnstraat. Hier konden raddraaiers kiezen tussen hulp of keihard aangepakt worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl