nieuws

Marten Fortuyn wil LPF nieuw leven inblazen met PMF

Marten Fortuyn, de oudste broer van de in 2002 vermoorde Rotterdamse politicus Pim Fortuyn, wil de landelijke politiek in. Hij wil de voormalige LPF nieuw leven inblazen onder de naam Pim Marten Fortuyn (PMF). Hij hoopt binnen veertien dagen te beginnen.
Aanleiding voor zijn stap is volgens Fortuyn de huidige situatie. “Ik heb jarenlang gedacht: jullie zoeken het maar uit, het zal mijn tijd wel uitdienen. Dat doet het dus blijkbaar niet, want zoveel jaren na dato met Pim is er niks veranderd.”
Demonisatie
“Wat bij mij de zaak triggerde was dat in de media de demonisatie weer begon met het noemen van Wilders en Le Pen. Toen heb ik gedacht: nu is het afgelopen. Ik ben 72, zit in een rolstoel, maar ben verder goed van lijf en leden en geest, dus begin ik gewoon een politieke partij.”
Hoewel de gepensioneerde zakenman nog in België woont is hij bereid naar Nederland te verhuizen.
Kabinet van nationale eenheid
Marten Fortuyn wil een kabinet van nationale eenheid voor twaalf maanden. “Politieke partijen zijn niet nodig; alles wordt vertegenwoordigd in de regering. Ik wil een pas op de plaats. Terug naar het leefniveau van 2000. Toen hadden we een prima leven. De minima met 30 procent omhoog. Het leger krijgt zijn deel. Nu is het budget minder dan 1 procent, shame!.” Ook wil hij meer geld uittrekken voor de politie.
Kaasschaaf door systeem
Verder wil hij met de kaasschaaf door het hele ‘systeem’. “We beginnen met de Koning naar beneden toe. Het hoogste salaris dat betaald wordt is 300.000 euro. Daarna begint de grote kuis. Het systeem is verrot. De overheid, de banken, ze hebben ons allemaal in deze situatie gebracht. Mag er dan eindelijk iemand zeggen: en nu is het afgelopen?”
Fortuyn nodigt de politiek uit: “Rutte stop ermee en ga voor nieuwe verkiezingen. Wil hij dat niet, dan gaan we gewoon voor een nationale enquête. De tijd is er rijp voor. Wat mijn broer kon, kan ik ook.”
De broer van Pim heeft nu een besluit genomen en gaat ervan uit snel mensen te vinden die hem willen steunen. “Hoe lang denkt u dat het duurt om mensen om me heen te verzamelen?”
Aboutaleb als minister
Fortuyn hoopt binnen 14 dagen van start te kunnen gaan en sluit een samenwerking met Geert Wilders' PVV niet uit. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil hij graag als minister hebben. Ook is hij erg lovend over wethouder Joost Eerdmans en Leefbaar Rotterdam.
IS erkennen
Opmerkelijk is zijn visie op de IS. “IS is niet het kwaad. Je moet ze erkennen en gewoon de geschiedenis op zijn beloop laten. Nu nog even represailles en daarna stoppen. Iedereen die wil komen komt en iedereen die daar wil blijven heeft het goede recht.”
“Het is vloeken in de kerk, maar als zij onze waarden niet willen is dat hun goede recht. Wie daar niet wil leven wordt opgevangen en degenen die het wel willen… soit.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl