nieuws

Experts zoeken blindganger in Rotterdam-Middelland

In de Claes de Vrieselaan in Rotterdam gaan experts maandag op zoek naar een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Het projectiel ligt misschien wel in de tuin van Jan Booister. Maar die ligt er niet wakker van.
"Mijn kleinzoon heeft zijn been gebroken. Dat vind ik veel erger dan dat er hier een bom ligt", zegt de voormalige journalist, die een jaar of tien op de plek woont.
Toen hij het huis kocht, repte niemand over de blindganger die de Britten in 1941 per ongeluk in de Claes de Vrieselaan dropten. Booister hoorde dat later pas van zijn buurman. Bang hoefde hij niet te zijn, zei Gemeentewerken. De situatie was niet onveilig.
Maar nu er gewerkt gaat worden aan de palen onder de woningen in de Claes de Vrieselaan, lijkt het de gemeente toch beter om het projectiel op te ruimen.
Bij Booster in de tuin staat daarom een kolossale machine. Die is vrijdag over het dak van zijn huis heen getild. Het apparaat kan tot heel diep in de bodem bommen opsporen.
Booister is er klaar voor. En denkt ook aan de experts die de machine bedienen. Hij heeft een paprikasoepje voor hen klaarstaan. "Ik heb mezelf al tot Soeperman gebombardeerd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl