nieuws

Pitbulldrama: 'Die hond bleef maar trekken aan die arm'

In het raamkozijn van de woning in de Beverwaard staat een bordje: 'Pas op voor de waakhond'. Verder liggen in de achtertuin kapotte kleding, een jas, sokken en schoenen. Ook zijn bloedvlekken te zien.
Het zijn de restanten van het
dat zich dinsdagavond afspeelde aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard. Twee mensen werden aangevallen door twee honden, die werden omschreven als pitbulls.
Een van hen raakte zwaargewond en overleefde het ternauwernood. De man kan de rest van zijn leven zijn arm niet meer gebruiken.
Volgens de politie mag het zwaargewonde slachtoffer van geluk spreken dat een van de buren zijn arm afgebonden had. Was dat niet gebeurd, dan was het slachtoffer mogelijk doodgebloed.
Een dag later staat een van de buren toe te kijken bij de plek van het drama.
"Ik kwam met de scooter en hoorde iemand in de tuin", vertelt hij aan verslaggever Jelle Gunneweg. "Ik zag Willie (het slachtoffer, redactie). Ik pakte een steen en ik bleef gooien. Ik gooide vuurwerk. De ene hond ging toen naar binnen, maar de ander bleef doorgaan."

Meer hulp

Het slachtoffer gilde het uit, en dat zorgde ervoor dat meer mensen te hulp schoten. Onder wie een bekende van de buurman.
"Die hond bleef maar trekken aan die arm. Het beest was gewoon doorgedraaid. Vanaf het dak heb ik stenen gegooid, maar dat mocht niet baten."
Een van de buren slaagde erin de schuttingdeur in te trappen, en ging de tuin binnen. Het lukte hem om het slachtoffer bij de hond weg te trekken. Ook hij raakte gewond.
De twee honden waren volgens buurtbewoners van de vriendin van het zwaargewonde slachtoffer. Volgens hen ging aan de aanval van de dieren een ruzie van het stel vooraf.

Niet het eerste geval

Beide honden zijn inmiddels afgemaakt. Volgens de buurt is het maar goed dat dat is gebeurd. "Het is namelijk niet de eerste keer keer dat de honden zo agressief zijn", zegt een van hen.
"Een van de honden heeft al een keer een chihuahua doodgebeten en iemand anders aangevallen. Iedereen wist dat de honden agressief waren."
Omdat met name veel kinderen het drama hebben gezien, is Slachtofferhulp ingeschakeld voor nazorg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl