Oppermachtig Sparta haalt uit tegen MVV

Sparta heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop heel eenvoudig gewonnen van MVV Maastricht. Het werd liefst 6-0 voor de ploeg van trainer Alex Pastoor. Paco van Moorsel was de grote man aan Rotterdamse zijde. Koploper Sparta heeft nog steeds een voorsprong van vijf punten op naaste belager VVV-Venlo, dat won van FC Emmen.
Net als een week eerder in Dordrecht scoorde Sparta al in de eerste minuut. Van Moorsel profiteerde optimaal van slecht uit verdedigen van de gasten. Hij pegelde de bal hard achter keeper Jo Coppen (1-0). Na die vroege openingsgoal bleef de ploeg van Pastoor, die voor de wedstrijd de Bronzen Stier kreeg uitgereikt voor beste trainer van de tweede periode, sterker en had het eigenlijk niets te duchten van de Limburgers.
Toch weigerde de koploper - met de pas 16-jarige Rick van Drongelen in de basis - afstand te nemen. Roland Bergkamp schoot na een kwartier spelen keihard over, Ryan Sanusi had ook weinig geluk in de afwerking en Thomas Verhaar, hij kreeg de grootste kans, schoot via een verdediger in het zijnet.
Na rust testte opnieuw Verhaar keeper Coppens, die een antwoord had op een afstandsschot van de topscorer van Sparta. De thuisploeg zocht nadrukkelijk naar de tweede bevrijdende treffer, maar na een uur spelen legde scheidsrechter Kamphuis het duel even stil toen MVV-supporters brand stichtten in het uitvak.
Na een korte pauze, en toen de rook op het veld was verdwenen, werd de wedstrijd weer hervat. Aan het wedstrijdbeeld veranderde niets. Sparta maakte jacht op de tweede goal en die viel halverwege de tweede helft. Van Moorsel scoorde op werkelijk schitterende wijze door de bal van grote afstand in de rechterkruising te jagen: 2-0. Een paar minuten later besliste diezelfde Van Moorsel het duel definitief door de 3-0 binnen te koppen.
Sparta was helemaal los en Loris Brogno maakte er zelfs 4-0 van voor de trotse lijstaanvoerder van de Jupiler League. Het wachten was op een treffer van Verhaar en hij scoorde ook de vijfde door Coppens te verschalken met een prachtige stift: 5-0. In blessuretijd was het slotakkoord voor Sanusi: 6-0.
De ploeg van Pastoor hervat de competitie op 18 januari. RKC Waalwijk komt dan op bezoek bij de koploper van de eerste divisie.
Scoreverloop: 1' Paco van Moorsel 1-0, 65' Paco van Moorsel 2-0, 71' Paco van Moorsel 3-0, 76' Loris Brogno 4-0, 79' Thomas Verhaar 5-0, 90+1' Ryan Sanusi 6-0.