nieuws

Zwijndrechtse hockeyclub Derby luidt noodklok vanwege ruimtegebrek

Hockeyclub Derby uit Zwijndrecht kampt met ruimtegebrek en zoekt naarstig naar een oplossing. De club heeft nieuwe velden nodig. "De gemeente moet bijspringen, wil Derby nog voortbestaan", zegt voorzitter Hinrich Slobbe.
De hockeyvereniging is de laatste jaren fors gegroeid. "Als je op zaterdag komt kijken, zie je hier 600 kinderen hockeyen. Drie velden is te weinig en daarbij zijn ze ook aan vervanging toe. Aanschaf van nieuwe velden kost 1,5 miljoen euro en dat geld hebben wij niet. De hockeybond kan ze elk moment afkeuren."
De club ondertekende in 1998 weliswaar een convenant waarin staat dat Derby deze kosten voor eigen rekening neemt. "Helaas is dat vandaag de dag niet meer haalbaar", vindt de voorzitter.
Dus vraagt Derby de gemeente Zwijndrecht om een oplossing. Zwijndrecht zal alle opties bekijken en neemt komend jaar een besluit. "Het is helder wat de problemen zijn. We gaan nu zoeken naar een oplossing", zegt Jolanda de Witte, wethouder van Zwijndrecht.

Verhuizen is een optie

De sportclub ligt op sportpark Bakestein. Een uitbreiding naar vier velden gaat ten koste van een andere vereniging. "Daarom is een verhuizing naar de oude stortplaats op het Noordpark een optie", zegt Slobbe. "Ook omdat hier geen huizen op gebouwd mogen worden."
H.C. Derby kan ook worden geholpen door de fusievereniging uit Hendrik-Ido-Ambacht. Maar, "Hendrik-Ido-Ambacht overweegt alleen mee te betalen als Zwijndrecht met een plan komt en als Derby verhuist naar hun grondgebied", weet voorzitter Slobbe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl