nieuws

Kerstvideo politie: weggelopen peuter in pyjama herenigd met ouders

Een peuter die in zijn pyjama op straat wordt gevonden en na een tijdje op het politiebureau wordt herenigd met zijn wanhopige ouders: een feelgood-video die de Politie Rotterdam speciaal voor kerst heeft gepubliceerd.
De vermissing gebeurde afgelopen zomer in Rotterdam-Zevenkamp en is gefilmd door agenten. "We vonden dit verhaal van behulpzaamheid perfect bij kerst passen, vandaar dat we het nu op YouTube hebben gezet", laat een woordvoerder van de politie weten.

Mama

De jongen werd 's ochtends vroeg op straat gevonden door een wandelaar. Hij dwaalde rond in zijn pyjama en er was geen zoekende ouder in de buurt. 'Mama', was het enige wat de peuter uit kon brengen. De man besloot de politie te bellen.
Agenten namen de knul mee naar het politiebureau. Het ventje genoot daar veel bekijks. Agenten hadden hun handen vol aan de rondrennende peuter. Met ballonnen, spelletjes en tv kijken werd hij zoet gehouden.

'De tering geschrokken'

Even later meldden de bezorgde ouders zich bij de balie. "Je wil echt niet weten hoe ik me de tering ben geschrokken", zei de opgeluchte vader.
De jongen was ontsnapt uit huis terwijl vader en moeder sliepen. "Ik vroeg aan mijn vrouw: is de kleine bij je ouders thuis, want zijn bed is leeg. Vervolgens ben ik als een speer door de wijk gereden op zoek naar hem."

Beloning

Opgelucht ging het herenigde gezin weer naar huis. De vinder van de verloren peuter kreeg dezelfde avond een bosje bloemen en een fles wijn van de ouders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl