ROTTERDAM

VIDEO: 'Monster van Rijnhaven' opnieuw gespot, nieuwsgierige ganzen op onderzoek uit

Nijlganzen onderzoeken het 'monster van Rijnhaven'
Nijlganzen onderzoeken het 'monster van Rijnhaven' © Marcel Neef
Het 'Monster van Rijnhaven' lijkt opnieuw te zijn opgedoken. Vrijdagavond rond 21:00 uur filmde een voorbijganger een beroering aan het wateroppervlak die sterk lijkt op een eerdere video. Wat zich in het water van de Rijnhaven ophoudt is nog steeds niet duidelijk, maar dat het om een monster gaat, lijkt op basis van dit filmpje iets minder aannemelijk.
Het lijkt een gekartelde rug te hebben, een flinke staart en het maakt nogal wat golfjes. Anderhalve week geleden verscheen een filmpje van een bijzondere verschijning in het water van de Rijnhaven. Lezers en deskundigen speculeerden erop los, tot op dit moment is nog niet duidelijk wat we precies zien.
Marcel Neef liep vrijdagavond rond 21:00 uur langs het water en zag het 'monster van Rijnhaven' boven water komen. Precies dezelfde vormen en hetzelfde gekronkel als in de eerdere video.
Dit keer trok het gespartel de aandacht van een aantal nijlganzen in de buurt. De groep zwemt erheen... en de ganzen klimmen stuk voor stuk op de mysterieuze verschijning.
Wat het monster van Rijnhaven wél is, blijft nog altijd een raadsel, maar deze ganzen - die bepaald geen haast hebben - waren niet echt onder de indruk.
'Monster van Rijnhaven' duikt opnieuw op
Volgens Marcel stonden er zaterdagavond ook weer mensen te kijken. De mysterieuze verschijning lijkt vooral bij laag tij zichtbaar. Na de eerste video schatte stadsecoloog André de Baerdemaeker in dat het om een meerval zou kunnen gaan die in een net verstrikt zit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl