nieuws

Radio en TV Rijnmond uren uit de lucht door computerstoring

Radio Rijnmond is dinsdag bijna twee uur uit de lucht geweest vanwege een storing in de computersystemen van de omroep. Daardoor viel ook TV Rijnmond uit. Rijnmond.nl en de app waren wel bereikbaar, maar konden lange tijd niet worden geactualiseerd.
Rond 11.30 uur viel als gevolg van de storing de radiostudio uit en was het niet meer mogelijk een uitzending te maken. Daarnaast viel de verbinding weg tussen het gebouw van RTV Rijnmond en de radiozender in de Waalhaventoren in Rotterdam. Er was stilte te horen op de etherfrequentie 93.4 FM, de frequenties op de kabel en de livestream op internet.
Radio West
Vanaf 12 uur was op de etherfrequentie van Radio Rijnmond de uitzending van Radio West te horen, onderbroken door korte nieuwsbulletins vanuit Rotterdam. Nieuwslezer Aries van Meeteren stond via een geïmproviseerde radioverbinding in contact met Radio West.
TV Rijnmond en Rijnmond Text gingen ook om 11.30 uur op zwart. De uitzendsystemen moesten worden gecontroleerd en zijn daarna opgestart. TV Rijnmond was rond 14.15 uur weer te bekijken; Rijnmond Text vanaf 16.00 uur.
Site en app
Rijnmond.nl en de app worden bijgewerkt vanuit het centrale redactiesysteem. Ook deze computers hadden last van de storing. Site en app waren wel bereikbaar, maar konden niet meer worden voorzien van nieuwe berichten. Tegen 14.00 uur was ook dit probleem verholpen.
De livestreams voor Radio en TV Rijnmond werken sinds 15.30 uur weer.
De rampenfunctie van Radio Rijnmond is geen moment in gevaar geweest. In het geval van een calamiteit zou berichtgeving hebben plaatsgevonden via Omroep West en de social media-kanalen van RTV Rijnmond, waaronder Twitter en Facebook.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl